ALKMAAR - Het wordt er in Nederland op straat niet direct veiliger op. Donkere steegjes, verlaten stations, afgelegen fietspaden; tegenwoordig is het geen pretje om je vooral ’s avonds-alleen op straat te begeven.

Daarom is het noodzakelijk dat de mensen weerbaarder worden, om zich goed te kunnen verdedigen wanneer ze lastig gevallen worden. Dit is de mening van Stephan Polak. (Nederlandse guru Pencak Silat, die zijn les bevoegdheid behaald heeft in Jakarta, waar hij enkele jaren heeft getraind).

Binnenkort start er in Alkmaar een unieke no-nonsense cursus zelfverdediging, opgebouwd uit verschillende vechtsport disciplines, zo gefilterd, dat je de beste, effectiefste en makkelijkste technieken overhoud. Iedereen kan het leren, jong of oud, man of vrouw, pure zelfverdediging van jezelf is gemakkelijk, je moet alleen weten hoe of wat te handelen in een vervelende situatie. Dit kan Stephan je leren als geen ander!

Enkele reacties van leden die bij Stephan gelest hebben;

Pauline Smit; Ik vind de basis cursus prachtig om op een vrij eenvoudige wijze zelfverzekerder te worden, door het volgen van deze cursus ga je dat uitstralen, en zal je niet zo snel in een nare situatie terecht komen, en zo wel, sta je je mannetje! De technieken die Stephan ons leert zijn een soort “overleving pakket”, om in minder gewenste situaties succesvol te zijn!

Kiki Bommezij; De cursus is enthousiasmerend en motiverend, door de eenvoudige oefeningen krijg je het idee dat het in de praktijk direct toepasbaar is! Erg leuk en leerzaam, ik voel me een stuk veiliger op straat, vooral omdat het gevoel ontstaat dat je met de oefeningen meer aankunt en niet zo gauw wegloopt voor eventuele gevaren!!

Armand van de Ven; De basis cursus is zeer leerzaam, ik voel me een stuk weerbaarder! Stephan is een goeie leraar. De vervolg cursus is nog veel leuker, en gaat nog dieper in op de materie!

Maureen Russell; De cursus is effectief door duidelijke, zeer doeltreffende oefeningen en door de leuke manier waarop de lessen gegeven worden. Er heerst een goede vriendelijke sfeer in de groep. Wat me vooral aanspreekt is het plezier dat ik heb in het volgen van de lessen. Ik kan mezelf nu beschermen, dat geeft rust en veiligheid!

Geert Kreeftenberg; Plezierige manier van lesgeven, duidelijk en effectief! Ik voel me een stuk veiliger op straat!! Ik raad deze nuttige cursus iedereen aan, jong en oud!

De insteek van de cursus is het vergroten van het zelfvertrouwen, het geven van praktische tips en trucs en veel praktijkoefeningen. De cursus begint op woensdag 13 september, duurt tien weken en wordt gehouden in de gymzaal van de Nicolaas Beets School, Judith Leysterstraat, recht achter het winkelcentrum de Hoef. Men kan bellen met 06-53 94 88 23, of e-mailen naar; alkmaar@zelfverdedigingschoolnusantara.nl