ALKMAAR - De visgraat PVC vloeren zijn vandaag de dag enorm populair, zowel voor luxe landhuizen als voor reguliere woningen. Is jouw woning aan een nieuwe vloer toe of ben je een huis aan het bouwen en moet je nog een soort vloer kiezen? Dan is dit een aantrekkelijke optie, wat voor interieurstijl je ook zou willen. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van PVC visgraat vloeren en waar je ze kunt kopen in de omgeving van Alkmaar!

Wat is een PVC visgraat vloer?

Een visgraat vloer is een bepaald design dat vandaag de dag veel toegepast wordt door zijn chique uitstraling. Oorspronkelijk waren het vooral houten vloeren die bestonden uit plankjes die haaks over elkaar werden gelegd. Hierdoor ontstaat een patroon dat nogal op een vissengraat lijkt. Er is ook een grotere versie van dit design, namelijk de walvisgraat pvc vloer, die speciaal gemaakt is voor landhuizen. In eerste instantie werden visgraat vloeren vooral gelegd in villa’s en hotels, aangezien het behoorlijke dure vloeren waren. Vandaag de dag is de visgraat vloer een stuk toegankelijker geworden, ook voor reguliere woningen. Dit komt voornamelijk doordat het design ook op andere materialen toe wordt gepast. Vooral laminaat en PVC zijn veelgebruikte materialen voor een visgraat vloer. PVC is een kunststof materiaal dat erg op hout lijkt. Tegenwoordig zijn deze vloeren bijna niet meer van hout te onderscheiden.

Voordelen van PVC vloeren

PVC visgraat vloeren hebben een hoop voordeel voor verschillende soorten woningen. Voor appartementen is een PVC vloer ideaal omdat het een sterk geluiddempend effect heeft als er een goede ondergrond onder ligt. Met een PVC vloer hebben je onderburen minder last van loopgeluiden en heb jij minder snel last van geluiden zoals muziek van je onderburen. Ook voor een tussenwoning is PVC daarom een goed materiaal voor de vloer. Mocht je een PVC vloer willen laten leggen in een appartement, check dan wel bij de Vereniging van Eigenaren of de vloer die je aan wil schaffen geluiddempend genoeg is. Een vloer moet minimaal 10 decibel kunnen dempen om hieraan te voldoen. Naast het feit dat PVC geluiddempend is, gaat het materiaal ook erg lang mee. Gemiddeld gaat een PVC vloer wel 20 tot 30 jaar mee, mits deze van hoge kwaliteit is. Dit is natuurlijk voor alle soorten woningen een groot voordeel. PVC vloeren zijn ook makkelijk te onderhouden, voornamelijk door hun gladde oppervlak. Regelmatig stofzuigen en dweilen is genoeg om het materiaal mooi te houden.

Waar kun je goede PVC visgraat vloeren kopen?

Wil je een PVC visgraat vloer gaan laten leggen, dan is het belangrijk dat je de vloer bij een specialist aanschaft. Zo weet je zeker dat je een vloer van hoge kwaliteit koopt die lang meegaat. In Alkmaar kun je bijvoorbeeld bij Issa Vloeren en Visgraat.nl. Ben je van plan om de vloer zelf te gaan leggen, zorg dan dat je voor een PVC vloer met een kliksysteem gaat. Normale PVC vloeren zijn namelijk erg lastig om zelf te leggen. Mocht je dit niet zelf kunnen, houd dan rekening met de kosten voor het laten leggen van de vloer. Sommige vloerspecialisten bieden zelf ook een legservice aan. Dit is meestal goedkoper dan het apart kopen en laten leggen van de vloer. Daarnaast kan een specialist je indien nodig advies geven.