ALKMAAR - Wist jij dat er in Nederland heel veel zelfstandig ondernemers werken die geen verzekeringen hebben? Weliswaar ben je als ondernemer niet verplicht om je te verzekeren, maar wanneer je onverzekerd te werk gaat, loop je wel grote risico’s. Veel mensen zijn zich hier te weinig van bewust. Op het moment dat zij zich realiseren dat een verzekering verstandig zou zijn geweest, is het vaak al te laat. Wij laten je daarom graag zien welke verzekering je eigenlijk altijd zou moeten afsluiten en hoe je zorgt dat de kosten van deze verzekering niet te veel op je balans gaan drukken. Het zal je verbazen hoe voordelig het kan zijn om je goed te laten verzekeren!

Waarom verzekeren?

Dat je je niet verzekert omdat een verzekering te duur is, is eigenlijk een vreemde reden. Dit geldt zeker voor zelfstandig ondernemers. Zolang er namelijk werk is en zolang jij als ondernemer dit werk ook kunt uitvoeren, lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Valt het werk echter ineens weg of word jij ziek waardoor je langdurig niet meer kunt werken, dan kom je al snel in de problemen. Je moet daarom altijd zorgen dat je een buffer achter de hand hebt, maar ook dat is niet altijd genoeg. Vandaar dat het belangrijk is om een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) te nemen. Met deze verzekering voorkom je dat je op het moment dat er geen werk is, of wanneer je niet meer in staat bent om je werk uit te voeren, zonder inkomsten komt te zitten. Dat is pas echt duur want dan kunnen de financiële problemen zich in rap tempo opstapelen. Om die reden is het altijd duurder om je niet te laten verzekeren dan om je wel te verzekeren.

Je verzekering in je uurtarief verwerken

Veel ondernemers zien de kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering als een apart deel van hun onderneming. In hun ogen staan de inkomsten aan de ene kant en de uitgaven aan de andere kant waarbij de AOV onder de uitgaven valt. Dat is echter niet een juiste manier van kijken. Je kunt namelijk de kosten van je AOV in je uurtarief verwerken. Dit doen veel ondernemers waardoor de AOV een integraal onderdeel wordt van hun bedrijfsvoering. Dat is op de lange termijn veel gezonder. Een hoger uurtarief leidt bij klanten vaak tot meer vertrouwen in de vakkundigheid van de ondernemer dus schroom vooral niet om je uurtarieven omhoog te gooien.

Je verzekering brengt belastingvoordeel met zich mee

Een laatste reden om echt een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen is omdat het je ook belastingvoordeel kan opleveren. De kosten die je namelijk betaalt voor je verzekering, zijn deels af te trekken van je belasting. Zo betaal je dus minder belasting en dat is iets waar je altijd blij van wordt. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien hoeveel premie jij per maand zou moeten betalen voor jouw AOV en bekijk dan hoeveel procent hiervan jij mag aftrekken van je belasting. Je zult zien dat jouw verzekering zo zeer betaalbaar wordt.