ALKMAAR - In Alkmaar is de 50ste ondernemer op Eerlijk winkelenroute bekend. Dit is de winkel Wijn van Daan aan de Korte Vondelstraat waar je lekkere en duurzame wijnen kunt vinden. De wijnwinkel is een mooie toevoeging aan de Eerlijk winkelenroute waar ondernemers samenwerken aan eerlijke handel. Met de 50ste winkel op de Eerlijk winkelen komt er nog meer aandacht voor ‘eerlijke’ producten. Eerlijk Winkelen wijst de weg naar leuke en hippe winkels en ondernemingen die aantoonbaar fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Jij maakt het verschil

Wil je nog meer bijzondere plekken bezoeken waardoor jij het verschil kunt maken? Volg dan de Eerlijk Winkelen route via de app, plattegrond of fietsroute. De Eerlijk Winkelen route wijst consumenten de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Eerlijk winkelen stelt je in staat om het verschil te maken met jouw portemonnee en dat hoeft helemaal niet stoffig of duur te zijn. Alles vind je op de eerlijk winkelen route en het aantal deelnemers blijft groeien. Zo is er een camping, molen, lunchroom, bakker, kapper, vintage kleding, woonwinkel, lifestyle, cadeauwinkel en nog veel meer. Met de handige app heb je tijdens het shoppen altijd alle gegevens direct bij de hand.

Fairtrade

Al sinds 2010 is de gemeente Alkmaar officieel fairtrade gemeente. Verschillende jaren is hard gewerkt om fairtrade onder de aandacht te brengen bij inwoners en ondernemers in Alkmaar. Met resultaat. Een groot aantal winkels biedt fairtrade artikelen aan en ook verschillende bedrijven en organisaties gebruiken inmiddels fairtrade producten. Samen met de inwoners, bedrijven en instellingen werken we ieder jaar aan meer eerlijke handel zodat we deze eervolle titel kunnen behouden.

Fairtrade betekent eerlijke handel met boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zij mensen krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en hebben betere werk- en levensomstandigheden. Ook draagt fairtrade bij aan een gezond milieu. Zelf een steentje bijdragen is makkelijk: Loop de Eerlijk winkelen route en kies elke dag voor tenminste één fairtrade product. Je herkent fairtrade producten aan het keurmerk van onder andere Max Havelaar, UTZ Certified en Trade.

De Eerlijk winkelen app is er voor iOS- en Android-besturingssystemen en is gratis te downloaden:

Download voor IOS (Apple Store)
https://itunes.apple.com/nl/app/eerlijkwinkelen/id...

Download voor Android (Google Play)
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.e..