ALKMAAR - Wanneer je jouw badkamer opnieuw wil inrichten of compleet wil verbouwen, is het mogelijk om alles in een specifieke stijl te doen. Dit kan van douchecabine tot aan de vloertegels aan toe. Wanneer je niet wil gaan voor een specifieke stijl, kan je natuurlijk ook twee verschillende stijlen met elkaar combineren. Op deze manier krijg je een unieke badkamer op de manier die jij fijn en mooi vind. Hieronder zullen een paar stijlen uitgewerkt worden om zo wat meer opties te geven voor wanneer je een nieuwe stijl in de badkamer wil.


De betonlook badkamer

Dit is een van de meer bekendere badkamerstijlen en daardoor heb je ook veel keus uit de meubels en tegels die je kan kopen. Deze stijl zorgt ervoor dat je een wat meer stoere en industriële sfeer creëert in je badkamer. Wanneer je bang bent dat je badkamer wat killer gaat worden door het vele beton wat je zou kunnen gebruiken, kan je wat meer hout gebruiken om zo de sfeer wat warmer te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door houten accessoires te plaatsen of eventueel een aantal planten in de badkamer neer te zetten. Ook passen aardig wat verschillende kleuren materialen bij de betonlook, waardoor je genoeg kan variëren totdat het jouw perfecte badkamer is.

De landelijke badkamer

Wanneer je juist wat meer houdt van rust, sfeer en warmte, dan past zeer waarschijnlijk een landelijke badkamer goed bij jou. In deze stijl worden veel natuurlijke materialen en kleuren gebruikt om zo de rust te houden. Je kan bij deze stijl gebruikmaken van bijvoorbeeld wat robuustere materialen zoals hout en natuursteen. Ook past het om planten toe te voegen aan de badkamer. De landelijke badkamer kan heel modern zijn, maar ook juist heel klassiek. Het is maar net welke materialen jij veel wil gebruiken. hierdoor kan je dus het landelijke ook makkelijk verwerken in andere stijlen.