ALKMAAR - Na een ingrijpende verbouwing van twee weken heeft Albert Heijn XL in het winkelcentrum in Alkmaar haar deuren weer geopend.

De supermarkt is flink groter geworden en presenteert een aantal innovatieve concepten. Vers en duurzaam zijn de thema’s van deze Albert Heijn, dat zien de klanten terug in het assortiment en het gebouw. Door veel energiebesparende maatregelen is de winkel duurzaam en 100% CO2 neutraal.

Vers assortiment

De verbouwde supermarkt biedt vernieuwende en bekende concepten. Ook in deze winkel wil Albert Heijn haar klanten helpen om makkelijk een gezonde keuze te maken. Zo kunnen klanten zelf verse kruiden knippen in de pluktuin, is er een uitgebreid vers assortiment tapas en is de Sushi Daily helemaal opgefrist. In de winkel kunnen de klanten ook koffie drinken in het Bakery Cafe of een verse maaltijd eten in de Deli Kitchen.

Super duurzaam

De Albert Heijn XL opent in het meest duurzame winkelcentrum van Alkmaar. Op het dak van het winkelcentrum liggen 1500 zonnepanelen en aan de gevel hangt een speciale nestkast voor de vleermuizen. Meteen bij binnenkomst van het winkelcentrum vallen de bijzondere tegels op de vloer op, deze zijn gemaakt van hergebruikt materiaal. In de Albert Heijn is het erg comfortabel winkelen door een energiezuinig koel- en klimaatsysteem. In deze Albert Heijen wordt lokaal energie opgewekt, opgeslagen en op een slimme manier ingezet. Deze en nog veel meer energiebesparende maatregelen maken dat de nieuwe Albert Heijn super duurzaam en 100% CO2 neutraal is.

Feestelijke opening

Niet alleen de Albert Heijn, maar het hele winkelcentrum is verbouwd en heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Met de opening van de supermarkt werd dat vandaag feestelijk gevierd. De offieciële opening werd gedaan door de supermarkt manager samen met de Alkmaarse kaasvader en klanten.
Ook de verbouwde Etos opende vandaag voor het eerst weer haar deuren na de opening.