HEERHUGOWAARD - Lynsey en Iwan Wille uit Zelzate (België) reisde samen naar Kroatië waar ze haar trouwring verloren zijn. Gelukkig dook de gouden ring 2 maanden later op op Facebook, Lynsey stond erop om persoonlijk naar Heerhugowaard te rijden om de eerlijke vinder te bedanken.

Lynsey uit Zelzate raakte tijdens haar vakantie in Kroatië haar mooie gouden trouwring kwijt tijdens het spelen van volleybal op een zandterrein met haar man. Als geluk het mocht hebben heeft ze het sieraad na 2 lange maanden toch nog terug gevonden door middel van Facebook.

Toen Lynsey doorhad dat de ring weg was hebben zij en haar man nog urenlang met zo'n tien volwassenen en vijftien kinderen op het volleybalterrein gezocht. Ze waren aan het harken en aan het graven maar hadden niks gevonden. Hopend dat ze door middel van social media de ring nog terug zou vinden moesten ze verder reizen zonder de trouwring.

Metaaldetector

Willem en Petra Weber-Kroon uit Heerhugowaard verbleven voor 4 weken in Kroatië. Ze waren daar als camping inspecteurs voor hun werk Tijdens hun vakantie hadden ze een dagje vrij en maakte daar gebruik van door met hun metaaldetector op de camping te gaan lopen. Wanneer na een paar minuten lopen hun metaaldetector een raar geluid begon te maken hebben ze de trouwring gevonden.

De vinders van de ring hebben het verhaal verteld aan hun vriendin van zoon Saskia Van Stek die het op Facebook heeft gezet, na nog geen dag na het Facebook bericht hadden ze de eigenaar van de ring al gevonden.

Het Nederlandse koppel bleef nog tot begin oktober in Kroatië dus tot ze terug waren moest Lynsey nog even wachten tot ze haar ring weer terug heeft. Lynsey wil de eerlijke vinders persoonlijk bedanken, zelfs als ze daarvoor helemaal terug naar Kroatië moest reizen. Willen en Petra vinden het ook heel leuk om weer iemand gelukkig te kunnen maken.

Afgelopen zaterdag zijn Lynsey en Iwan naar Heerhugowaard gereden om hun gouden ring op te komen halen bij Willem en Petra.