ALKMAAR - Verantwoordelijkheid en veiligheid: waarom elke ZZP'er in Alkmaar een BAV verzekering nodig heeft Heb je al eens een keer iets gehoord over een BAV verzekering voor ZZP'ers? Dit wordt ook wel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Het beschermt je als ZZP’er tegen de financiële gevolgen die ontstaan door schadeclaims. En deze claim ontstaat wanneer je een beroepsfout veroorzaakt, waardoor anderen een bepaalde vorm van schade lijden. Kom je graag wat meer te weten over dit type verzekering? Lees dan verder in dit blog en doe de noodzakelijke informatie op voor je eigen bedrijf in Alkmaar.

Een BAV verzekering voor ZZP'ers vergoed werkzaamheden op juridisch of administratief gebied

De BAV verzekering voor ZZP'ers is geschikt voor jou als je werkzaamheden verricht op juridisch of administratief gebied. Let er dan wel op dat dit niet van toepassing is op advocaten, notarissen en accountants. De verzekering is niet van toepassing op het moment dat je schade met opzet veroorzaakt of waarvoor je als bestuurder of commissaris op aan wordt gesproken. Door dit soort zaken goed in kaart te brengen, weet je precies wat je rechten zijn.

Je bent optimaal verzekerd tegen verschillende soorten situaties

Een BAV verzekering voor ZZP'ers zorgt ervoor dat je optimaal bent verzekerd tegen verschillende soorten situaties. Zo is bijvoorbeeld het voorrisico meeverzekerd, maar ook het narisico kan worden verzekerd. Daarnaast kun je ook denken aan:

- Hulp bij een gedekte schade op het moment dat je niet aansprakelijk bent
- Een dekking volgens de eisen van de branche- of beroepsvereniging
- Geen verplichtingen om algemene voorwaarden te hanteren
- Financiële schade op het moment dat er geen schade aan spullen van anderen ontstaat of aan personen.

Wacht niet langer en sluit een BAV verzekering voor ZZP'ers in een paar stappen online af

Je weet nu net even wat beter wat je van een BAV verzekering voor ZZP'ers kunt verwachten. Klinkt dit als muziek in de oren en sluit je het maar al te graag af voor je eigen bedrijf in Alkmaar? Het afsluiten van een verzekering doe je in een paar stappen erg makkelijk online. Je ziet hierdoor meteen wat er allemaal in is begrepen bij de verzekering en wat je er dus van kunt verwachten. En heb je vragen over de verzekering? Of wat het beste pakket is in jouw situatie? Laat je dan altijd een keer uitgebreid informeren door een deskundige medewerker van een maatschappij. Je krijgt daardoor meteen een goed beeld wat voor soort opties er zoal mogelijk zijn.