ALKMAAR - Op vrijdag 7 september om 10.00 uur luidt de heer Martijn Lamp van Van Lanschot de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders. Gastheer is burgemeester Piet Bruinooge.

Van Lanschot
Verantwoord ondernemen met respect voor de wereld om hen heen en met oog voor volgende generaties is iets wat Van Lanschot, de oudste onafhankelijke bank van Nederland, al sinds 1737 doet. Sinds 1999 bedient Van Lanschot relaties in Noord-Holland Noord vanuit Alkmaar. Bij de opening van het nieuwe pand in aan de Kennemersingel in 2017 onderstreepte Van Lanschot de maatschappelijke verbondenheid met Alkmaar door een schenking aan de Hortus Botanicus Alkmaar. Als vestigingslocatie is voor Alkmaar gekozen gezien de centrale ligging in Noord Holland Noord en de grote mate van bedrijvigheid in en rondom de stad. Lokale aanwezigheid in het netwerk van ondernemers is essentieel om de klant optimaal te kunnen bedienen.

Martijn Lamp is sinds 2000 werkzaam voor Van Lanschot en medeverantwoordelijk voor de vestiging in Alkmaar. De ondernemersgeest en West Friese hands-on mentaliteit maken dat Alkmaar speciaal voor hem is.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een record aantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.