ALKMAAR - Je hebt vast wel gehoord over Machu Picchu, een oude Incastad die je echt moet zien tijdens je reis door Peru. Deze highlight is één van de zeven wereldwonderen, gelegen tussen steile bergen. Maar wat zou je naast Machu Picchu nog meer moeten zien wanneer je in Peru bent? Lees snel verder en ontdek onze must sees tijdens je Peru reis.

Huacachina is een dorp gebouwd bij een oase tussen de zandduinen. Een van de weinige plaatsen in Peru waar het bijna altijd weer is voor een korte broek en een hemd. Hier kun je goed bijkomen van de vlucht naar Peru, een eerste Pisco sour proeven, maar er is ook ruimte voor wat actie. Ga sandboarden en buggy rijden in de zandduinen en maak een uitstap naar de Ballestas eilanden waar je onder andere zeehonden, pelikanen en andere watervogels spot.

Arequipa is de op een na grootste stad in Peru. Er hangt een vriendelijke en relaxte sfeer. De belangrijkste highlight van deze stad is het klooster van Santa Catalina. Je slaapt in een hotel in de buurt, zodat je heel makkelijk even een kijkje kunt nemen. Neem de tijd voor een gezellig terras en een eerste coca thee, zodat je ook rustig went aan de hoogte.

Colca Canyon
Tijd voor een stukje natuur. Hier spot je de eerste lama’s en alpaca’s die rond dwalen over de uitgestrekte hoogvlakten. Via deze vlakten reis je naar de Colca Canyon. Met 3200 meter diepte vergelijkbaar met de Grand Canyon. Hier leeft de Andes Condor. Je moet geduld en een beetje geluk hebben, maar op een rots in de zon met een petje op en een verrekijker in de hand, kun je ze vaak vlak langs zien vliegen.

Titicacameer
Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en dit ga je dan ook ervaren. Tijdens je tocht over het water zie je de drijvende eilanden en slaap je bij een lokale familie. Zie met eigen ogen dat de mannen op de eilanden kleurrijke mutsen breien. Zit er een steekje los? Nee, dit is traditie.

Cusco is de plaats waar vandaan je de heilige vallei verkent en Machu Picchu gaat zien, maar is daarnaast ook de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Cusco heeft gezellige pleintjes, koloniale gebouwen, kleurrijke markten en veel restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een prima plaats om een rustmoment in te plannen, maar dus ook extra uitstapjes naar de heilige vallei te maken.

Rondreis: Vamos Peru - 19 dagen/18 nachten
Reisschema: Lima – Paracas - oase Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley - Machu Picchu
Beste reistijd: juni t/m september aangezien dit de droge tijd is. Vaak is het een beetje wintersportweer met blauwe luchten en een zonnetje maar in dit land op hoogte dan kan het wel koud zijn.

Wat is inbegrepen

18 nachten in eenvoudige, karakteristieke en sfeervolle accommodaties. Excursies met gids: Ballestas eilanden, Colca Canyon, Titicaca (Amantani; volpension), twee dagen Inca trail (inclusief lunch). Entreegeld Ballestas en Machu Picchu (entree US$45) (halve dag met gids), stadswandeling Arequipa. Aankomsttransfer, bus en trein. 18x ontbijt, 1x lunch, 1x diner. | Niet inbegrepen: vluchten, overige transfers, maaltijden naast het ontbijt en de genoemde lunch en diner, overige entreegelden, optionele excursies.

19 dagen vanaf €1765 p.p. excl. vluchten

**Voor meer informatie, Sandra`s Mobiele Reisadvies, www.bloksan.nl of bel 0651871448