“Er zijn soms van die samenwerkingen, daar ga je gewoon van watertanden. Je weet wel, zo’n samenwerking waarvan je denkt -Dit is een echte MATCH!-. Niet lang geleden kruiste zich de paden van twee getalenteerde mensen. De één heeft een neus voor bijzondere theesmaken en de ander is een culinair talent.” Dit schrijft Corina van Foodlovestories over Chef Wouter en Theesommelier Linda en hun vernieuwende exclusieve Planta Pop-up. En het blijkt een hit, want ze zijn helemaal uitverkocht in 2019. Máár er zijn weer nieuwe data bekend voor 2020, dus lees snel verder.


Een unieke veganistische theeproeverij
Chef Wouter Golsteijn (40) en Theesommelier Linda Appelman (30) slaan de handen ineen met Planta Pop-up. Losse kwaliteitsthee en veganistische (en dus ook vegetarische) gerechten komen samen in een 5 gangen lunch of diner vol overheerlijke smaakcombinaties. Met deze nieuwe manier van vegan food pairing blijf je dicht bij de natuur en proef je hoe prachtig en puur smaken kunnen zijn.

Vegan food is niet “saai en suf”
Wouter Golsteijn verrast jou (en ook heel vaak zijn dochters van 10 en 12) graag met spannende smaakcombinaties van seizoensproducten om je te laten zien dat vegan food totaal het tegenovergestelde is van “saai en suf”. Van een carrière waarin hij altijd met vlees en vis heeft gewerkt, ziet Wouter het nu als een super leuke uitdaging om gasten de vegan wereld te laten ontdekken zoals hij daar zelf ook zo verliefd op is geworden.

Geen theezakje, maar losse kwaliteitsthee
Linda Appelman laat je kennis maken met de bijzondere smaken van haar eigen theesoorten van Mevrouw Cha die ze zelf heeft ingekocht bij verschillende theeboeren uit onder andere China, Japan, Malawi en Zuid-Afrika. Ze vertelt je hierbij ook alles over de herkomst, de verschillende smaakeigenschappen en de zettechnieken. Ook krijg je de beste tips en adviezen om meteen thuis mee aan de slag te gaan.

Foodpairing met thee van Mevrouw Cha
En samen creëren zij een compleet nieuwe smaakdimensie. Nieuwsgierig? Deze exclusieve vegan theeproeverijen van Planta Pop-up vinden plaats op verschillende zaterdagen in 2020 in de Theekamer van Mevrouw Cha in Stompetoren. De 5 gangen proeverij kost € 69,95 per persoon. Voor de vroege vogels kun je Planta Pop-up boeken voor € 59,95 als je in 2019 reserveert. Er is een lunch editie om 12.30 uur en een diner editie om 18 uur. Iedere editie is er plek voor maximaal 16 personen. Spiek hier of en wanneer er nog plek is en misschien weet jij dat ene plekje wel te bemachtingen…

Nog meer weten over thee met handige tips, inspirerende verhalen, bonus recepten, leuke acties en Mevrouw Cha nieuwtjes? Schrijf je hier in voor één keer in de twee weken een update direct in jouw mailbox en krijg meteen een GRATIS e-book.