ALKMAAR - Nadat AFAS de samenwerking met AZ beëindigde, was het lange tijd onzeker welke sponsor AZ dit jaar ging binnenhalen. Nadat bekend werd dat Kansino de nieuwe hoofdsponsor van de Alkmaarse voetbalclub werd, is de nieuwe bettingpartner van AZ nu ook bekend.

Het gokbedrijf Unibet is de nieuwe bettingsponsor geworden van de Alkmaarse voetbalclub. De samenwerking tussen beide partijen is getekend voor meerdere jaren. Hoe de samenwerking wordt vervuld is nog onduidelijk maar volgens Fabian Neidig, expert op het gebied van kansspelen in Nederland, zal naar verwachting het logo van Unibet prijken op de LED-boarding van het Alkmaarse voetbalstadion. Ook de nieuwe hoofdsponsor Kansino wordt gepromoot met het logo op het voetbalshirt.

Unibet heeft sinds de zomer van 2022 officieel een online kansspelvergunning gekregen en is sindsdien actief op de Nederlandse kansspelmarkt. Daarbij zet het in op samenwerkingen met voetbalclubs. Inmiddels is Unibet officieel partner van onder andere Ajax, De Graafschap, Telstar en Heracles Almelo.

Veel informatie over de deal en daar bijhorende voorwaardes is nog niet duidelijk . Wel is bekend dat het gaat om een samenwerking van een aantal jaar en dat het waarschijnlijk om een deal gaat van 'miljoenen' euro's.