ALKMAAR - Tijdens de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament in 2019 gaan de grootmeesters van de Tata Steel Masters een ronde spelen in Alkmaar, zo heeft de organisatie van het schaaktoernooi tijdens het slotevent van het toernooi 2018 bekendgemaakt.

Het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee, in 2019 van 11 tot en met 27 januari. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess on Tour twee rondes op toplocaties elders in het land. Het is de zesde keer dat het Tata Steel Chess Tournament ‘on tour’ gaat. Het deelnemersveld wordt in het najaar bekendgemaakt.

Op woensdag 16 januari 2019 spelen de internationale schaaktoppers in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. In de aanloop naar dit toernooi worden er in Alkmaar verschillende activiteiten georganiseerd om het schaakspel onder verschillende groepen in de samenleving (w.o. de scholen) onder de aandacht te brengen. Ook komt in bijeenkomsten over de denksport het strategisch denken en het bedenken van creatieve oplossingen aan de orde.

Wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) is verheugd om de grootmeesters die woensdag in Alkmaar te mogen ontvangen: “Gaststad zijn voor het Tata Steel Chess Tournament is niet alleen een grote eer, maar sluit ook goed aan bij het gemeentelijk sportbeleid om talenten uit de regio een podium te geven en om via sport verbindingen tot stand te brengen met andere groepen in de samenleving.. Daarnaast past deze eeuwenoude sport goed in het cultuurhistorische profiel van onze stad met de rijke historie van handel, kaas en economische relaties met Tata Steel. Kortom: Say Cheese, say Chess´