ALKMAAR - Taalhuis Alkmaar is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een oefengroep met de Nederlandse taal.Anderstaligen kunnen in de bibliotheek in De Mare op woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur in de oefengroep samen met vrijwilligers werken aan spreektaal en lezen. Er wordt zowel in groepjes als individueel begeleid. Lijkt dit je leuk om te doen? Meld je dan aan als taalvrijwilliger.

Het ROC Kop van Noord-Holland ondersteunt je hierbij. Je krijgt op woensdag 23 januari een training van 19.00 tot 21.00 uur van het ROC. Je wordt voorbereid op je begeleidende rol in de oefengroep. Je leert werken met de aanwezige materialen en om te gaan met de verschillen in niveaus.

Wat zijn je werkzaamheden?
Je helpt met spreekoefeningen, variërend van voor- en nazeggen tot het voeren van gesprekken. Je biedt ondersteuning met het lezen en begrijpen van verschillende teksten.Je doet taalspelletjes met de anderstaligen en helpt de woordenschat van de anderstaligen te vergroten met onder andere praatplaten.

Wie zoekt Bibliotheek De Mare?
We zijn op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen helpen. Affiniteit met taal hebben en op woensdagavond 18.15 tot 20.00 uur beschikbaar zijn (in overleg mag je ook om de week of om de twee weken komen). Je bent woonachtig in Alkmaar of omgeving. Wat bieden wij onze vrijwilligers?Je krijgt een training en begeleiding door een professionele NT2-docent. We bieden je vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Je krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, een kerstattentie en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse? Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers) via vrijwilliger@bknw.nl.

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en de kosten worden vergoed.