ALKMAAR - Op woensdagavond 21 juni is bij activiteitencentrum De Zilvermeeuw in Alkmaar een bijzondere bijeenkomst over Stress in het brein en de invloed van yoga en meditatie.

Yoga en meditatie zijn ‘in’, maar worden helaas vaak nog verbonden met zweverigheid. Niets is minder waar. Zowel stress als de effecten van meditatie en yoga zijn pure biologie. De effecten betreffen niet alleen een betere regulering van het ‘gewone’ leven, maar helpen ook het leven op orde te krijgen na ontwrichtende levenservaringen.

Deze bijeenkomst maakt op een toegankelijke manier duidelijk hoe stress in de hersenen ontstaat, wat de gevolgen zijn en wat wij daarvan (niet) merken. Hierna volgt een schets van de effecten in de hersenen van yoga en meditatie en de effecten daarvan in het dagelijks leven. De nuance blijft overeind: yoga en meditatie zijn geen wondermiddelen, niet bij iedereen is er het gewenste effect. Maar even waar is dat yoga en meditatie velen wel helpen om hun veerkracht aanzienlijk te versterken en meer rust en ritme te vinden in deze zo prikkelrijke samenleving.

Deze avond biedt geen mythen, maar feiten. En geen ingewikkelde verhalen over hersenen, maar een heldere schets over de essentie van stress en effecten van yoga en meditatie in de hersenen en lijnen naar het dagelijks leven. Er is volop ruimte voor gesprek en uitwisselen van ervaringen. Ook is informatie beschikbaar over een reeks van vier verdiepingsbijeenkomsten.

De avond wordt in vader-dochter duo verzorgd door Hans van Dam, landelijk docent en consulent hersenaandoeningen en Anne-Marije van Dam, gediplomeerd yogadocente.

Iedereen is van harte welkom!

Datum: woensdag 21 juni.

Plaats: Activiteitencentrum De Zilvermeeuw, Muiderwaard 238, 1824 XV Alkmaar.

Tijd: 19.30 – 21.45 uur, met uitloop tot maximaal 22.00 uur.

Toegang: € 7,50. Aanmelding via: anne-yoga@hotmail.com

Zie ook: www.yoga-anne.nl of www.hansvandam.net