ALKMAAR - Met trots mag ik, Silvia Bos de beheerder van Stichting Prakkie 072, bekend maken dat deze stichting nu een website heeft en wel www.stichtingprakkie072.nl gesponsord door Qball, ontmoet op de Beursvloer, georganiseerd door Stichting de Waaier en onze mooie logo gesponsord door Vesa reclame. 

De website heeft als doelstelling om meer donateurs binnen te halen voor de stichting en voor de Facebookgroep 'Blije mensen 072/Stichting Prakkie 072'. Het is ook de bedoeling om meer donateurs/sponsoren binnen te halen voor o.a. Voedsel, lichamelijke verzorging, kleding en kleine huishoudelijke artikelen. Ook willen we ervoor zorgen dat we gratis brandstof krijgen om het dagelijkse voedsel op te halen. Die kosten rusten nu op mijn schouders en op die van de vrijwilligers. Tevens zijn we op zoek naar een ruimte waar wij buiten het voedsel om spullen kunnen opslaan, zoals gedoneerd speelgoed voor 5 december, kleine huishoudelijke artikelen en kleding.

WANT; het is algemeen bekend dat er o.a. ook in Alkmaar nog steeds een probleem van armoede is, daarom is in oktober 2015 de stichting ontstaan. Inmiddels vele gezinnen blij gemaakt met voedsel zodat ze hun kinderen met een warme maaltijd naar bed kunnen laten gaan, zie de succesverhalen op onze site.

De stichting is ook gekoppeld aan de Facebookgroep 'Blije mensen 072/Stichting Prakkie 072'. Deze groep is ontstaan om mensen te helpen die door omstandigheden in de problemen zijn geraakt. Denk hierbij aan o.a. de financiële crisis, een echtscheiding of het verliezen van een baan. De hulp wordt geboden aan veelal mensen die in een schuldsanering zitten maar ook gezinnen die buiten hun schuld om een uitkering krijgen en moeten rondkomen van een minimum inkomen en moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Hierdoor is er vaak geen geld meer voor extra dingen zoals speelgoed en kleding.

Stichting Prakkie 072 helpt deze mensen door gratis voedsel, kleding en speelgoed te verstrekken welke uit donaties binnen komen. Dit mag ik doen met een geweldig team bestaande uit een mede-beheerder en acht geweldige vrijwilligers die net als mij zich met liefde inzetten voor de medemens.

MENSEN HELPEN MENSEN, HELPT U ONS MEE?