ALKMAAR - Vandaag, woensdag 31 mei, start Gemeente Alkmaar met de wedstrijd Groene Buurt Kampioen. Bewoners en scholen kunnen hun groene idee indienen en meedoen aan de wedstrijd. De beste ideeën onder het motto ‘Stenen eruit, groen erin’ winnen en worden in het najaar werkelijkheid.

De gemeente organiseert de wedstrijd ‘Groene Buurt Kampioen’ om met de groene ideeën van bewoners een groene impuls aan buurten en schoolpleinen te geven. Wie meedoet maakt kans om de Groene Buurt Kampioen van Alkmaar te worden en daarmee uitvoering van het groene idee te winnen. Er zijn drie prijscategorieën: Samen geveltuinen aanleggen, Groen inrichten van een stenige plek in de straat of buurt en tenslotte meer groen op het schoolplein.

Wedstrijd


Een idee indienen kan tot uiterlijk 30 juni. In de zomer beoordelen wij de ingediende groene ideeën. Na de zomervakantie, in september, maken we de Groene Buurtkampioenen bekend. 

Wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA): ‘Inwoners hebben vaak hele goede ideeën over meer groen in hun straat, buurt of schoolplein. Met deze wedstrijd trekken gemeente en inwoners samen op. Zij komen met het idee, samen gaan we het uitvoeren. Dit is echt een unieke kans om aan de slag te gaan met elkaar. Stenen eruit, groen erin.’

GROEN Alkmaar

Tijdens het evenement GROEN Alkmaar op 5 juni (Tweede Pinksterdag) op het Canadaplein, kunnen inwoners zich laten inspireren. Diverse groene organisaties, bewoners en scholen die in hun buurt al eerder bijdroegen aan meer groen in hun buurt presenteren zich hier tussen 12.00 en 17.00 uur. Tv-hovenier Lodewijk Hoekstra is aanwezig en leidt in de bibliotheek Kennemerwaard van 13.00 tot 14.00 uur het Groene Gesprek en wisselt met aanwezigen tips en ideeën uit. Ook is er een stand met meer informatie over deze wedstrijd. 

Wedstrijdformulier


Meer informatie en het wedstrijdformulier vindt u via facebook.com/groenebuurtkampioen

Gemeente Alkmaar werkt aan groene buurten in stad en dorp. Groen is aantrekkelijk, goed voor onze gezondheid en de biodiversiteit (planten en dieren). Groen in de buurt kan ruimte zijn voor ontmoeten en brengt mensen dichter bij elkaar. Doordat regenwater niet in verharding maar wel in groenvakken in de bodem kan zakken èn groen verkoeling brengt op hete dagen, helpt groen de effecten van klimaatverandering op te vangen.