ALKMAAR - Dinsdag 6 juni om 19.00 uur luidt Dé van Es, storemanager van Decathlon Alkmaar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Decathlon

Op 22 maart jl. is het nieuwe filiaal van Decathlon aan de Noorder Arcade geopend.De komst van Decathlon naar Overstad betekent niet alleen een impuls voor het gebied, maar ook voor de werkgelegenheid in de regio. Niet alleen van Es woont in Alkmaar, bijna iedereen uit het team woont in Alkmaar of de directe omgeving. De renovatie van het winkelcentrum en de verlaging van de Noorderkade maken het gebied steeds aantrekkelijker voor ondernemers en bezoekers.

Calisthenics

De kaasmarkt heeft deze avond een sportief tintje. Voorafgaand aan de markt en tijdens de markt verzorgt Street Workout De Rijp in samenwerking met NoXcuse uit Zeist een demonstratie Calisthenics. Deze sport is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit wordt getraind. Bezoekers die de sport willen beoefenen zijn uitgenodigd zich op de markt bij de sporters te melden. Het is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen kan en mag meedoen!

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Ook op het Waagplein. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar