Jonge kinderen zijn heel creatief. En creativiteit is belangrijk en moet je stimuleren. Want kennis van het gereedschap stimuleert de creativiteit! Ondernemer Fred van Eck heeft speciaal voor die doelgroep een speciale smartphone fotografie workshop bedacht. Deze workshop laat kinderen op de basisschool in groep 7 en 8 kennis maken met fotografie en leert hij ze hoe ze betere foto’s kunnen maken met hun mobiele telefoon.


Iedereen maakt tegenwoordig foto’s met zijn of haar smartphone. Maar zijn die foto’s dan ook goed genoeg. Natuurlijk is elke foto een persoonlijk iets, maar met wat handige tips worden de opnames een stuk beter. Je kan immers niet vroeg genoeg leren om iets nog beter te doen. En kinderen zijn van zichzelf al creatief en denken minder ‘moeilijk’ dan volwassen. Deze workshop zet ze aan het denken om anders naar foto’s te kijken in een zeer ongedwongen sfeer.

De workshops smartphone fotografie voor scholen duren 1.5 uur en beginnen eerst met een stukje theorie en uitleg over verschillende functies op de smartphone. Uiteraard wel op een manier dat het voor de kinderen goed te begrijpen is en met vele duidelijk voorbeelden. Na deze theorie krijgen de kinderen een opdracht om foto’s te maken in groepsverband. Na afloop mogen de groepjes hun mooiste foto insturen en worden deze klassikaal besproken met opbouwende kritiek van Fred.

Ook als de deelnemende kinderen niet beschikken over een eigen smartphone, dan is het ook mogelijk om de foto’s te maken met een tablet. Merk, type of uitvoering van smartphone of tablet maakt hierin niet uit. Deelname en enthousiasme is belangrijker.

De workshop smartphone fotografie is niet seizoensgebonden en kan in overleg met Fred op verschillende tijden worden ingepland. De eerste workshop zijn inmiddels al gegeven en zijn een succes bij de scholen en zeker bij de kinderen. Zij kunnen goed hun creativiteit kwijt en dat is de opzet. Want als de vraag in de klas gesteld wordt wat ze later willen doen als ze wat ouder zijn, dan is het antwoord regelmatig dat ze influencer willen worden of een eigen webshop willen gaan bouwen. Hoe mooi is het dan dat dit voortraject hier dan al keurig op aansluit.

Lees alle informatie over deze workshop na via https://eckkies.nl/smartphone-fotografie-voor-scholen/