ALKMAAR - Gouden Dagen Alkmaar-Noord heeft zaterdagmiddag 7 oktober een echte Alkmaarse wens van Bets Bronsveld kunnen vervullen: gezamenlijk Alkmaar Ontzet vieren met een zuurkoolmaaltijd.

Er zijn vele ouderen die zich verbonden voelen met Alkmaar en Alkmaar Ontzet, maar niet meer in gelegenheid zijn om dit in de stad te vieren. Daar moest verandering in komen vond Bets en samen met Gouden Dagen Alkmaar-Noord organiseerde zij twee zuurkoolvaarten.

Door Bak Reizen werden 80 senioren opgehaald bij wijksteunpunt De Hofstaete en gebracht bij het Accijnstorentje, waar zij hartelijk werden opgewacht door de bemanning van Alkmaar Cruises. Aan boord van de Amalia werd het Stedenlied Alkmaar luidkeels meegezongen, gesmikkeld van het 8 October Vereeniging gebakje en getoost op onze stad.

Helaas was het weer ietwat mistroostig, maar de sfeer aan boord was optimaal. Zeker toen de door Harvey’s BBQ bereide overheerlijke zuurkool met worst werd geserveerd. Want zonder zuurkool is het geen echte viering. Bets straalde de hele middag en genoot intens. Zij hoopt dat door haar wens er structureel een Alkmaar Ontzet viering voor ouderen wordt georganiseerd.

Gouden Dagen Alkmaar-Noord heeft deze wens kunnen vervullen door de royale donatie van de Pius Stichting, Bak Reizen, Alkmaar Cruises, Harvey’s BBQ, de 8 October Vereeniging en de inzet van onze gouden vrijwilligers.

Gouden Dagen Alkmaar-Noord Gouden

Dagen is het goede doel voor ouderen. Zij maken zich hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Want juist ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt en/of veel mensen om je heen hebt verloren, worden mooie momenten zeldzaam.