Voor inwoners van de gemeente Bergen die slecht ter been zijn, is een rolstoel of scootmobiel gratis te leen voor maximaal een dag. Vorig jaar werd een proef gehouden met de uitleen. Die was succesvol en daarom is deze service nu standaard beschikbaar. De tijd tussen reserveren en uitlenen is sindsdien veel korter.

De service is er voor inwoners die een dagje uit willen, maar niet meer zo mobiel zijn. Of mensen die overwegen om een scootmobiel aan te schaffen, maar die eerst eens willen uitproberen. Ook mensen die eens naar de duinen of het winkelcentrum willen, maar niet zo lang meer kunnen lopen. Zij kunnen gratis gebruikmaken van de scootmobiel- en rolstoelpool. Het is verstandig om op tijd te reserveren, minimaal een dag van tevoren.

De rolstoel of scootmobiel is te leen voor maximaal een dag. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De service is er ook voor niet-inwoners, maar zij betalen dan een borg van € 50,.

De rolstoel/scootmobiel is af te halen in Bergen, Egmond of Schoorl. De gebruiker ondertekent een gebruikersovereenkomst; daarvoor is het nodig dat hij legitimatie meeneemt.

Hoe werkt het precies?

- Aanvragen: bij de balies van het ouderenwerk:

  Bergen; 072 5821450 of e.schumacher@welzijnbergen.nl

  Schoorl; 072 5095267 of c.klok@welzijnbergen.nl

  Egmond; 072 5065204 of j.sijpheer@welzijnbergen.nl

- Bij het lenen van een scootmobiel worden een aantal vragen gesteld om te bepalen of er instructie – door een vrijwilliger - nodig is.

- Een vrijwilliger maakt een afspraak over tijd van ophalen en terugbrengen plus de locatie:

  Bergen, Binnenhof  9-11

  Schoorl, De Sanderij 7

  Egmond-Binnen, De Schulp, Visweg 45

  Egmond aan Zee, Prins Hendrik, Voorstraat 41

- De gebruiker brengt de rolstoel/scootmobiel terug op de dag van uitleen of op het eerstvolgende openingstijdstip van het uitleenpunt.