ALKMAAR - Al veertien jaar zijn Rick en Bridget Scholten actief met hun bedrijf Scholten Verhuur. Nadat het stel eerst drie jaar aan de Kitmanstraat zat is het inmiddels al elf jaar gevestigd aan de Phoenixstraat, waar zij zes dagen per week bezig zijn met hun hobby.


Het bedrijf verhuurt verkoopt gereedschap en machines voor de bouw en industrie. ‘Als we iets niet hebben dan schaffen we het aan, huren het of sturen mensen naar een andere partij. Wij verkopen eigenlijk nooit nee.’ zegt Rick Scholten.

Rick en Bridget runnen het bedrijf met zijn tweeën. De een doet reparaties en brengt de spullen naar klanten, terwijl de ander werkzaam is op kantoor.

Hobby
Doordeweeks is Scholten Verhuur geopend van 06.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 07.00 tot 13.00 uur. ‘Eigenlijk vind ik alles leuk. Mensen zijn leuk en gezellig en ik vind het werk ook leuk. Ik zie dit als een hobby en heb er plezier in om te sleutelen aan machines’, vertelt Rick. ‘De mensen die binnenkomen willen we helpen. Als ze maar tevreden zijn met de machine of het advies.’ Dat advies komt ook wanneer de gedreven ondernemer het idee heeft dat een klant beter een ander product kan gebruiken. Aan kennis dus geen gebrek bij het bedrijf.

Breed assortiment
Een bezoek aan Scholten Verhuur laat zien hoe breed het assortiment is van het verhuurbedrijf. Achter de winkel is het magazijn waar het nodige is opgeslagen. Van slangen tot drang/evenementhekken en van pompwagens tot een Eco-toilet. De keuze is enorm. Maar ook voor mobiele kranen kunnen klanten terecht.