HEERHUGOWAARD - Leden van motorclub Satudarah verzamelden zich zondagmiddag op de Broekhornerbrug om een verongelukte motorrijder te herdenken. Op de brug tussen Heerhugowaard en Broek op Langedijk overleed op 30 maart een 38-jarige man uit Oudorp, die lid was van de motorclub. Honderden mannen waren aanwezig om hun mede-motorliefhebber een laatste eer te bewijzen

Zwarte en gele rook, afkomstig uit de rookfakkels, krult iets na de klok van twaalf omhoog op de dijk waar eind maart het 38-jarige slachtoffer met zijn motor op een auto botste en overleed.

Lees ook: Motorrijder overleden na ongeluk in Heerhugowaard

Nadat de rook was opgetrokken, werden er door de leden van Satudarah kransen en bloemen gelegd voor hun verongelukte kameraad. Als afsluiting van de ceremonie reden de leden van de motorclub met veel herrie en getoeter weg, zodat de wijde omgeving kon horen dat er een Satudarah-lid werd herdacht.

'Vriendelijke jongens'

Buurtbewoner Edwin Holman hoorde het geronk van motoren en besloot een kijkje te nemen. "Ik had er heel veel respect voor", vertelt hij aan nieuwspartner NH Nieuws. "Ze hadden alles in eigen beheer geregeld, zonder politie. Er stonden zelfs verkeersregelaars op het fietspad en de weg." Holman benadrukt dat het 'vriendelijke jongens' waren en dat er geen overlast is geweest. "Het was heel indrukwekkend."