ALKMAAR - Wandelgroep Klaar Mee-Loop Mee en Alkmaar Sport NV tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst om de Klaar Mee-Loop Mee wandelgroepen een groter podium te bieden. Initiatiefneemster Jolanda Huiting en Alkmaar Sport hebben besloten om de handen ineen te slaan en zo nog meer mensen kennis te laten maken met wandelen in de buurt. Klaar Mee-Loop Mee organiseert verschillende wandelingen in de omgeving Alkmaar. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of fysieke en mentale gesteldheid en deze maken vanaf heden deel uit van het Sport Vitaal aanbod van Alkmaar Sport.


De Klaar Mee-Loop Mee wandelgroepen, van initiatiefneemster Jolanda Huiting zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot op dit moment 10 wandelingen per week waar gemiddeld 80 mensen aan meedoen in de leeftijd van 23 tot 82 jaar oud. De wandelaars doen om diverse redenen mee met de wandelingen, maar duidelijk is dat iedereen zich heel erg welkom en gezien voelt. Alkmaar Sport is content met de samenwerking met Klaar Mee-Loop Mee. Coördinator Sport Vitaal Mirjam van der Welle: “wij zijn blij dat wij ons Sport Vitaal aanbod uit kunnen breiden met deze wandelgroepen en op deze manier meer ongebonden sporters kennis kunnen laten maken met ons beweegaanbod.”

De wandelingen zijn heel laagdrempelig, waardoor deze voor iedereen toegankelijk zijn. Deelnemers kunnen verschillende afstanden lopen op een aantal dagen in de week. Deelnemers betalen €1,50 per keer en daarnaast is het mogelijk om een strippenkaart te kopen voor €15, waarbij de eerste wandeling gratis is. Deelnemers hoeven zich niet in te schrijven voor de verschillende wandelingen die Klaar Mee-Loop Mee aanbiedt. Verdere informatie over de tijden, afstanden en startlocaties vindt u hier: www.klaar-mee-loop-mee.nl óf hier: https://www.alkmaarsport.nl/sport-en-beweegaanbod/sport-vitaal.html