ALKMAAR - Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, start de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Gemeente Alkmaar is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest. Op 12 oktober trappen de organisatie en de gemeente de start van het Klimaatstraatfeest feestelijk af in de pop-up store duurzaamheid aan de Gedempte Nieuwesloot 47.

Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen; van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Startevent

Op donderdag 12 oktober viert het Klimaatstraatfeest samen met de gemeente dat zij deze editie partner zijn van het HIER Klimaatstraatfeest met een startevent. Tijdens het startevent kunnen bezoekers en deelnemers aan verschillende activiteiten meedoen, waaronder pannenkoeken bakken op inductie en een bewustwordingsspel over energiebesparing. Daarnaast wordt er natuurlijk informatie over het Klimaatstraatfeest verstrekt.

Duurzaamheid leeft!

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ‘In Alkmaar leeft duurzaamheid! Veel mensen zijn er mee bezig, ik dat Alkmaar het goed gaat doen tijdens de energiewedstrijd. Bewustwording creëren is een belangrijke pijler in ons duurzaamheidsprogramma. Zo zal het startevent ook plaatsvinden in onze eigen duurzaamheids-pop-up store. Samen met de deelnemers en onze duurzaamheidspartners willen we laten zien dat energie besparen iets op levert!’

Wonen zonder aardgas

Sanne Dietz, projectmanager van het Klimaatstraatfeest bij het HIER klimaatbureau: “Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water. Natuurlijk wel op een zo leuk mogelijke manier!”