NEDERLAND - Nadat we de afgelopen week weer met een paar uitersten te maken kregen, van hete dagen tot zware regenval, lijkt de komende week vrij stabiel te verlopen. Gedurende de hele week zal de temperatuur rond de twintig graden liggen, met in het zuiden enkele lichte uitschieters naar boven.Llokaal is er kans op een buitje, maar de week zal vermoedelijk grotendeels droog verlopen.


Maandag hebben we in de ochtend een vrij zonnige start. In de loop van de ochtend en morgenmiddag ontstaan er echter flink wat stapelwolken, die vooral in het binnenland uit kunnen groeien tot een lokale bui. De wind draait gedurende de dag van west naar noordwest en is matig, maar wordt in het noorden vrij krachtig. De maximumtemperatuur is varieert van 18 graden in het noordwesten tot 24 graden in het zuidoosten. In de avond en nacht naar dinsdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en is het droog.

Dinsdag wordt met een noordwestelijke wind koelere lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur 1 of 2 graden lager uitkomt dan de dagen ervoor. Zo ligt de maximumtemperatuur in het noordwesten op 17-18 graden, wordt het in het midden van het land 19-21 graden en ligt het kwik in het zuidoosten op een graad of 23. Opnieuw is het in de ochtend erg zonnig en ontstaan er in de middag weer stapelwolken. Hierbij is er in de middag ook kans op een lokale bui, maar die kans is wel wat minder groot dan de dagen ervoor.

Op woensdag is er meer bewolking aanwezig en de kans op een bui neemt ook toe, maar tussendoor schijnt zeker ook de zon. De temperaturen zijn vergelijkbaar met de dagen ervoor en zijn met 20 tot 23 graden redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Donderdag trekt er bij een matige noordwestenwind een front over, waardoor de kans op neerslag en buien iets groter is. Het wordt dan opnieuw rond de twintig graden.

Vrijdag en in het weekend wordt het waarschijnlijk rustig en droog weer waarbij de zon zich steeds vaker laat zien en de temperaturen enkele graden oplopen naar 21 tot 25 graden.