DE BILT - Ook de komende week houdt het rustige zomerweer nog even aan. De gehele week zal temperatuur variëren van zo'n 21 graden langs de kustprovincies tot pakweg 25 graden in met name het zuidoosten.


Na een nacht met lichte buien zal de maandag in het (zuid)oosten van het land nog wat grijs zijn, maar vanuit het westen volgen opklaringen voor het gehele land. Met een matige noordwestenwind zal het tussen 20 en 22 graden worden. Wel is de UV-index hoog dus in het zonnetje is smeren raadzaam.

Dinsdag verandert er nauwelijks iets in dat weerbeeld al zullen er iets meer stapelwolken te zien. In het zonnetje is het heerlijk en met nauwelijks wind ideaal weer voor fietsers en wandelaars.

Woensdag wijkt daarin niet af en blijft het rustig met wat stapelwolken en een temperatuur van 21 tot 23 graden.

Donderdag en vrijdag loopt de temperatuur iets op en kan in het zuidoosten zelfs richting de 25 graden. Wel neemt de kans op plaatselijke lichte buien iets toe.

Ook in het volgende weekend houdt het licht wisselvallige zomerweer aan. Dat betekent temperaturen van 21 tot 25 graden, hier en daar wat stapelwolken en een geringe buienkans.