HEERHUGOWAARD - 'Goed sporten begint bij je voeten'. Dat is het beste advies voor de preventie van sportblessures. 'Zorg voor je voeten is essentieel, of het nu gaat om hardlopen, zaalsporten of wandelsport', aldus Ton Henselmans van Running Center/Foot Center aan het Stationsplein 77 in Heerhugowaard.

En hij kan het weten. Niet alleen door zijn CIOS-opleiding en 26-jarige ervaring als specialist in sport- en wandelschoenen, maar ook als trainer/coach van loopgroepen, handbal- en badmintonteams en sporters met een beperking. En sinds drie jaar ook als registerpodoloog, een titel die hij na vier jaar studie mag voeren.

Een gezonde voet is de basis voor verantwoord sporten. Daarom zijn goed passende schoenen zo belangrijk. Bij Running Center krijgt de cliënt niet alleen het beste advies bij de keuze van sportschoen en accessoires, ook voor aanpassingen zoals steunzolen op maat staat Ton Henselmans klaar.

Voetklachten

'Als registerpodoloog richt ik me niet alleen specifiek op voetklachten, maar ook op andere lichamelijke problemen die daaruit voort kunnen vloeien', vertelt Ton Henselmans. 'Verkeerd lopen en verkeerd staan kan namelijk leiden tot een foute houding waardoor de kans op andere lichamelijke klachten toeneemt. Alles begint bij je voeten, zeg ik wel eens.'

De juiste eerste diagnose is heel belangrijk. 'Daarin voorziet Running Center Heerhugowaard als geen ander. Een speciale steunzool kan bijvoorbeeld al veel problemen oplossen, voorkomen én verhelpen. Een bijkomend voordeel is dat veel verzekeraars deze aanpassing vergoeden.'

Wanneer er een juiste diagnose is gesteld en deze kan 'simpel' opgelost worden dan kan Ton tevens het juiste advies geven over de keuze van de juiste schoen. Door een uitgebreid assortiment schoenen is er altijd een die perfect is.

Advies op maat

Lopers en sporters op elk niveau kunnen bij Running Center terecht. Henselmans: 'De combinatie van sportspeciaalzaak en podologiepraktijk is ideaal. We geven professioneel schoen- en voetadvies op maat, om zorgeloos en blessurevrij te wandelen, hardlopen en zaalsporten.'

Meer informatie over Running Center Heerhugowaard is te vinden op www.runningcenter-heerhugowaard.nl of verkrijgbaar via 072 -5111327.