Wanneer je hebt besloten dat je moet gaan besparen, dan ben je vaak geneigd om drastische maatregelen te treffen die het leven niet leuker maken. Je gaat minder op vakantie, skipt luxe etentjes en gaat minder op pad met vrienden. Natuurlijk helpt dit wel even, maar op de lange termijn zijn er andere besparingen te bedenken die uiteindelijk veel meer gaan opleveren. Welke dat zijn? Lees snel verder.


Altijd bereikbaar

Een kostenpost die er de afgelopen jaren bij is gekomen is die van de mobiele abonnementen. We bellen, mailen en appen wat af en dat is niet gratis. Zeker wanneer je een gezin hebt en meerdere abonnementen afsluit dan kan het al snel behoorlijk in de papieren gaan lopen. Het is dan ook goed om scherp naar je belkosten te kijken en hier eventueel op te besparen. Een maatregel die al snel behoorlijk veel verschil kan maken is het wisselen van een regulier abonnement naar een sim only abonnement. Een goedkoop Sim Only abonnement sluit je soms al af voor een paar euro per maand, een totale besparing per jaar van zomaar honderden euro’s. Dus gebruik die oude telefoon gewoon wat langer en sluit een sim only abonnement af.

Stap over

Een andere besparing is iets waar je écht geen verschil van gaat merken, dat is namelijk het overstappen van de ene naar de andere aanbieder. En dit gaat zowel over aanbieders van telefonie, energie en verzekeringen. Het enige wat je hierbij gaat merken is dat het je even een beetje tijd kost. Het kan soms nogal een uitzoekwerk zijn wat de goedkoopste aanbieder is, al zie je ook wel dat hier enigszins vooruitgang in zit. Er komen steeds meer onafhankelijke vergelijkingssites op de markt die de scherpste prijzen uitzoeken voor jou. Denk aan onderlinge vergelijkingen van goedkope verzekeringen en hypotheken. Dus stap over en bespaar eenvoudig honderden euro’s per maand. Dat is snel verdiend, en met dat geld kun je in Alkmaar veel andere leuke dingen doen!

Zeg het op

Ook het opzeggen van abonnementen is iets wat aanbeveling verdient. Zeg abonnementen die je weinig tot niet gebruikt gewoon eenvoudig op. Dit scheelt je veel geld en hoeft echt niet direct te betekenen dat je er nooit meer gebruik van kan maken. Een tijdschrift kun je ook los in de winkel kopen en een sportschool kun je vaak ook prima bezoeken met een strippenkaart. Dus zeg de standaard abonnementen op en ga voor een variant waarbij je daadwerkelijk betaalt voor wat je gebruikt.

Kortom, besparen hoeft helemaal niet iets vervelends te zijn wanneer je het op de juiste punten doorvoert. Wanneer je scherp let op de structurele kosten zul je zien dat je verreweg het snelste een groot verschil kunt maken. Daarnaast helpt het natuurlijk om altijd op te blijven letten, in de supermarkt de aanbiedingen scannen en minder kleding kopen zijn eenvoudige stappen die ook zeker hun bijdrage kunnen leveren wanneer je daar structureel gebruik van maakt. En genieten van onze mooie stad, dat is gratis!