NEDERLAND - Bij de meeste actuele update van het RIVM staat het totaal aantal positief geteste personen op 9762. Dat is een stijging van 1159 personen ten opzichte van gisteren. Er zijn sinds gisteren 93 personen overleden aan COVID-19 wat het totaal op 639 brengt.


Overzicht aantallen
 • Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten: 9762 (+1159)

 • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 2954 (+454)

 • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 639 (+93)

  Duiding
  Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

  Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

  Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken.

  De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.

  In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

  Op de website van het RIVM wordt dagelijks de meeste actuele stand van zaken gepubliceerd.