ALKMAAR - Alkmaar Marketing en de Gemeente Alkmaar hebben afgelopen vrijdag een gezelschap riviercruisereders ontvangen. De reders, afkomstig uit verschillende landen, maakten kennis met de toeristische mogelijkheden van Alkmaar. Mét resultaat; diverse deelnemers gaven aan ‘certainly’ terug te komen in Alkmaar.

De reders werden rondgeleid in Alkmaar door de Gemeente Alkmaar, Amsterdam Cruise Port en Alkmaar Marketing. Ze werden welkom geheten door wethouder toerisme Victor Kloos, kregen op de kaasmarkt uitleg van de kaasdragers en ontdekten de charmes van de Alkmaarse Oude Stad.

500-jarig bestaan Grote Kerk
De rondleiding werd afgesloten met een lunch in de Grote Sint Laurenskerk, waar Alkmaar Marketing-directeur Niels van de Beek een presentatie hield over de ontwikkelingen in 2018. Samen met projectleider Sara Bletz vertelde hij over de festiviteiten die gepland staan in het kader van 500 jaar Grote Kerk. Ook het 425-jarig bestaan van het Kaasdragersgilde en het nationale initiatief ‘Nederland Waterland’, waar de Schermer en Schermer Molens deel van uit maken, kwamen aan bod.