ALKMAAR - Het seizoen” staat weer voor de deur en dit jaar weten we al zeker dat 9.000 extra kwaliteitsbezoekers Alkmaar en de regio zullen bezoeken.

In het voorjaar van 2017 intensiveerde Alkmaar Marketing haar bewerking van internationale touroperators. Niet zonder resultaat. Uit het netwerk kwam al snel een verzoek van een van de grootste touroperators van Duitsland om een programma samen te stellen voor 65 dagdelen. Op verzoek van Alkmaar Marketing bracht lokale touroperator EventsHolland een voorstel uit. Verschillende steden waren in de race, medio februari werd bekend dat de keuze op Alkmaar was gevallen. Inmiddels hebben EventsHolland en de Duitse touroperator een overeenkomst gesloten, waarmee op 65 dagdelen in voorjaar en zomer in totaal 9.000 Duitse bezoekers Alkmaar en omgeving zullen bezoeken.

Kwaliteitsbezoekers voor Alkmaar én de regio

Deze touroperator hebben Alkmaar Marketing en EventsHolland binnen kunnen halen door het aantrekkelijke aanbod in Alkmaar en omgeving. De groepen komen niet alleen op kaasmarktdagen, het aanbod van stad en regio als combinatie hebben in dit traject het verschil gemaakt. In het programma zit o.a. een huifkarrit in de duinen bij Egmond en maar liefst 2,5 uur vrije tijd in Alkmaar. Bij aankomst in Alkmaar ontvangen de bezoekers in de bus een VisitAlkmaar/Alkmaar Prachtstad stadsplattegrond met alle bezienswaardigheden, winkel- en horecagebieden en hoogtepunten in de binnenstad.

Gezamenlijk

Alkmaar Marketing is om verschillende redenen blij met dit resultaat. Omdat een belangrijke speler in de markt het aanbod in de regio Alkmaar aantrekkelijk vindt om in haar programma op te nemen en dat dit resulteert in dit grote aantal bezoekers. Omdat bezoekers in vrije tijd en dus vrije keuze meer besteden en dit bij meerdere bedrijven terecht komt. Omdat er inmiddels een vervolg offerte ligt voor nog eens 6.500 bezoekers in het najaar en de winter. Omdat het succes gebaseerd is op het gezamenlijke aanbod in Alkmaar en de regio en op lokale samenwerking bij het binnenhalen van deze vis. Het is een mooi voorbeeld van hoe Alkmaar Marketing graag lokale partners in positie brengt om te scoren.

Alkmaar Marketing

Is de citymarketingorganisatie van Alkmaar en voor de regio Alkmaar. Door middel van collectieve marketing zetten wij ons in om het economische klimaat in Alkmaar en de regio te bevorderen. Wij doen dit door te verbinden, te promoten en te ontwikkelen, samen met stakeholders en partners. Je kent ons o.a. van Alkmaar Prachtstad en VisitAlkmaar.

Voor vragen/informatie kun je contact opnemen met Alkmaar Marketing (Melanie Goudsblom) 072-5121070/ melanie@alkmaarmarketing.nl.