ALKMAAR - Een Chinees gezegde luidt ‘ik wens je veel personeel toe’. Dit klinkt wellicht in het eerste opzicht gezellig, maar in werkelijkheid is dit zeker niet het geval. Er wordt hierbij namelijk vanuit gegaan dat personeel gelijk staat aan problemen en dat ze veel kosten met zich meebrengen. En natuurlijk is dit lang niet altijd het geval, maar helaas kan dit wel zo zijn. Personeelsleden zijn immers ook gewoon mensen, mensen die problemen en uitdagingen met zich mee brengen. Zaken waar ze vaak zelf niets aan kunnen doen. Het is aan jou als werkgever de taak om hier zo goed en efficiënt mogelijk mee om te gaan. Hoe je dit doet? Wij geven je een hele slimme tool.


Geef het uit handen
Een gemiddelde ondernemer is ook direct een behoorlijke control freak. Hier is niets mis mee, maar sommige dingen kun je toch echt beter uit handen geven. Verzuimbegeleiding is hier een voorbeeld van. Als werkgever wil je natuurlijk het allerliefste dat je personeel weer heel snel aan de slag gaat, maar dit is in de praktijk niet altijd mogelijk. Om dan een professional in te huren is de beste keuze die je kunt maken. Deze personen hebben hier veel ervaring mee en kunnen de hulp bieden waar nodig. Jij als werkgever kan dit vaak niet, omdat het moeilijk is om niet uit eigen belang te handelen. Problemen van de werknemer kunnen namelijk zeer complex en uiteenlopend zijn. Een gebroken been is nogal overzichtelijk, maar een burn-out of depressie is een heel ander verhaal.

Geduld is een schone zaak
Door het inhuren van een extern en onpartijdig persoon, kun je daadwerkelijk afstand nemen en rustig afwachten wanneer een personeelslid weer inzetbaar is. Het is niet zo dat verzuimbegeleiding vaak vooringenomen is, een mening die veel werkgevers vooraf hebben. Juist door het inhuren van een onpartijdig persoon voelt een werknemer zich gemotiveerd én gezien. Dit komt het herstel vaak ten goede en betaalt zich op termijn dubbel en dwars uit. Neem wel een professional die oog heeft voor alle betrokkenen, besteed dus genoeg aandacht aan de werving van de professional die dit voor jou gaat uitvoeren. Kies de partij die bij jou past en ook oog heeft voor de werkgever, en het zal zich op termijn zeer sterk uitbetalen.

Kortom, het zijn van ondernemer brengt vele voordelen maar ook nadelen met zich mee. Ga hier verantwoord mee om en investeer hierin. Investeringen die zich op termijn dubbel dwars terugverdienen.