ALKMAAR - Gisteren op de dag van de duurzaamheid is de eerste pop-up store duurzaamheid in Alkmaar feestelijk geopend! Vanaf nu is de winkel open voor alle bezoekers die meer informatie zoeken over hoe je energie kan besparen, het beste kan afval scheiden en hoe duurzamer te leven. De tijdelijke winkel is gevestigd aan de Gedempte Nieuwesloot 47 en open tot 23 oktober.

Activiteiten


Naast dat bezoekers binnen kunnen lopen in de winkel zijn er ook veel activiteiten in de winkel. Deze worden georganiseerd samen met de duurzaamheids partners van de gemeente: Stadswerk072, HVC en het Duurzaam Bouwloket. Hieronder een overzicht van enkele activiteiten:

  • Woensdag 11 okt 13.00 uur: Zelf plastic afval recyclen met shredder in injector. Leuk kinderactiviteiten en leren over afval.
  • Donderdag 12 okt 19.00 uur: Startevent Klimaatstraat feest. Aardgasvrij pannenkoeken bakken en informatie over de energie besparingswedstrijd
  • Zaterdag 14 okt 12.00 uur: Leuk kinderactiviteiten en leren over afval.
  • Dinsdag 17 okt 19.30 uur: Informatieavond Alkmaar Energie. lokaal energie opwekken door burgers met speciale aandacht voor Windmolen Boekel in de Boekelermeer.
  • Woensdag 18 okt 13.00 uur: Leuk kinderactiviteiten en leren en muziek maken over afval.
  • Vrijdag 20 okt 14.00 uur: Fair trade middag met vertoning van Tony chocolonly film ‘Van Chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar’ met Tony chocolade.
  • Zaterdag 21 okt 12.00 uur: Leuk kinderactiviteiten en leren en muziek maken over afval.

Kom langs


Een van de speerpunten die de gemeente heeft op het gebied van duurzaamheid is bewustwording creëren om duurzamer te leven. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’Als gemeente hebben we hierin een belangrijke voorbeeldfunctie en willen we mensen graag informeren en faciliteren. Daar is deze pop-up store een goed voorbeeld van. Samen met onze partners op het gebied van duurzaamheid willen wij de inwoners van Alkmaar adviseren over allerlei onderwerpen zoals aardgasvrij, energiebesparing in huis en omgekeerd inzamelen. Kom dus langs!’