ALKMAAR - Ben jij van plan om eens een dagje weg te gaan in Alkmaar? Dat is een goede keuze, er is namelijk genoeg te doen. Of je nu op zoek bent naar een dagje weg in de natuur op de elektrische fiets of een museum om kunst te bekijken; er is genoeg te doen. Lees hier meer over fietsen, wandelen, tot rust komen, kunst en cultuur.


Fietsen

Wist je dat Alkmaar in het bezit is van de hoogste duinen van Nederland? Als je nog niet de kans hebt gehad om dit te bewonderen is het zeker een aanrader. Mocht je vlakbij Alkmaar wonen, dan kun je gemakkelijk met de fiets richting de duinen rijden. Een elektrische herenfiets of damesfiets is een goede keuze voor mensen die graag lange afstanden afleggen, maar niet met de auto of scooter willen gaan. Dit is een duurzame keuze en je zult veel plezier ervaren van de buitenlucht. Er zijn diverse fietsroutes te vinden in de natuurgebieden van Alkmaar, maar ook als je naar je werk wil is het ideaal. Of fiets op een zomerse dag lekker naar het strand, met een e-bike ben je er zo.

Wandelen

Alkmaar beschikt over verschillende wandelroutes, zo kun je door de duinen lopen, door het bos heen struinen of bezoek één van de parken. Er is ook een recreatiegebied waar je prima kunt kamperen of zwemmen, mits de temperaturen het toelaten. Dit zijn ook perfecte plekken om je hond eens mee naartoe te nemen, omdat er voldoende ruimte is om heerlijk rond te wandelen of te rennen. Maak er een leuke dag van en pak van tevoren wat te eten in, zodat je een lunch in de natuur kunt houden. Bereid de lunch ‘s morgens en pak een picknick tas in met wat koffie, thee of/en water.

Relaxen

Uiteraard is de natuur een goede plek om tot rust te komen, geniet van de stilte en het groen om je heen en je zult zien dat je helemaal relaxed wordt. Maar er zijn ook andere plekken waar je jezelf in de watten kunt leggen, zoals een sauna. Bezoek een spa waar je uit verschillende behandelingen kunt kiezen zoals een gezichtsbehandeling, een massage of een peeling. Wist je dat de sauna erg gezond is voor je lichaam? De warmte zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen uit je lichaam worden gevoerd. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je spieren en zul je aan het einde van de sessie helemaal ontspannen zijn, echt een aanrader dus.

Kunst en cultuur

Alkmaar is een stad met een rijke geschiedenis. Er zijn veel musea te vinden zoals het kaasmuseum, biermuseum en zelfs een museum ter ere aan The Beatles. Daarnaast kun je ook allerlei verschillende soorten kunst bekijken in het stedelijk museum. Dompel jezelf onder in vijf eeuwen historie en herbeleef de tijden van vroeger.

Conclusie

Een dagje uit is altijd leuk, en Alkmaar is van alle markten thuis. Ga voor de natuur, een spa dagje of bekijk de diverse musea in deze mooie stad.