ALKMAAR - Vrijdag 16 maart 2018 heeft de aandeelhoudersvergadering van Stadswerk072 NV Peter Mol aangesteld als directeur a.i. Stadswerk072.

Hij volgt Gertjan de Waard op die per 1 april in dienst treedt bij de HVC in Alkmaar. Mol krijgt mede als opdracht mogelijkheden voor verdere verzelfstandiging van het stadsbedrijf te onderzoeken. Naast zijn tijdelijke aanstelling bij Stadswerk072 blijft Mol, die werkzaam is bij de gemeente Alkmaar, ambtelijk opdrachtgever voor de verbouwing van het Noordwest Ziekenhuis in Alkma

Mol die eindverantwoordelijkheid wordt voor de dagelijkse leiding van Stadswerk, krijgt tevens als opdracht een verkennend onderzoek te doen naar de mogelijkheid tot verdere verzelfstandiging c.q. verregaande samenwerking van Stadswerk072 met in ieder geval partijen als HVC en vergelijkbare ondernemingen in de regio en de regiogemeenten.

Peter Mol die De Waard opvolgt als interim-directeur bij Stadswerk072, werkt sinds 1 september 2015 voor de gemeente Alkmaar, waar hij diverse opdrachten heeft gedaan. Zo maakte hij deel uit van de tijdelijke directie (met Financiën, Ruimte, Regie en Projecten in zijn takenpakket). Op dit moment geeft hij leiding aan het programma vernieuwen planning & control binnen de gemeente. Daarnaast is hij ambtelijk opdrachtgever van de verbouwing van het ziekenhuis, wat hij naast zijn nieuwe functie blijft doen.

De huidige directeur van Stadswerk072 NV, Gertjan de Waard, verlaat de organisatie omdat hij per 1 april een functie bij de HVC heeft aanvaard. Onder leiding van De Waard is een succesvol gemeentelijk stadsbedrijf opgebouwd, mede door de actieve rol die hij heeft vervuld in het grote reorganisatietraject binnen de gemeente Alkmaar en de daaruit voortvloeiende verzelfstandiging van Stadswerk072.