ALKMAAR - De acties van Operatie Steenbreek zijn er op gericht om het bewustzijn te vergroten en inwoners te ondersteunen bij de vergroening van hun tuin. Nu het aantal hevige hoosbuien toeneemt, zullen we wateroverlast moeten tegengaan. kampen we steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten gevaar over te lopen. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke financiële schade.

,,De groene ruimte in Alkmaar is van onschatbare waarde hier moeten we zuinig op zijn. We doen er dan ook alles aan om inwoners te stimuleren tuinen en buurten groener te maken; Tegels eruit, Groen erin. Campagnes zoals Operatie Steenbreek geven nieuwe inspiratie. De gemeente zelf zal ook in onze gemeenschappelijke, openbare buitenruimte, inzetten op meer groen. Zo zorgen we er samen voor dat Alkmaar nog mooier en aantrekkelijk groen wordt. ” geeft wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA) aan.

Tuintips en gratis plant tijdens Evenement Groen Alkmaar

Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, tijdens het evenement Groen Alkmaar kunnen inwoners tuintips krijgen en inspiratie opdoen. Inwoners kunnen hier ook een tuintegel inleveren en krijgen in ruil daarvoor een plant. Groen Alkmaar is op het Canadaplein van 12:00 -17:00 uur.

Meer informatie

Naast Alkmaar nemen nog 40 andere Nederlandse gemeenten deel aan Operatie Steenbreek. Stichting Animo zal ook intensief betrokken zijn bij deze campagne. Samen met de gemeente gaan ze acties bedenken.