ALKMAAR - In de nieuwe productie ‘Opera Melancholica’ dompelt OPERA2DAY het publiek onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. De toeschouwer wordt in deze bijzondere opera meegenomen naar het ‘anatomisch theater van de psyche’. Hier worden schedels gelicht en de vele facetten van melancholie voelbaar gemaakt. De bijzondere opera is op woensdag 26 februari in TAQA Theater De Vest te zien.

Hersenschimmen en visioenen

In ‘Opera Melancholica’ staat Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’ centraal. Hij is de hoofdpersoon in ‘The Fall of the House of Usher’, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass - naar het beroemde verhaal van Edgar Allan Poe - die zijn Nederlandse première krijgt in deze voorstelling. We kijken in het hoofd van Roderick en zien hoe hij zich omgeven voelt door imaginaire figuren: zijn tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Philip Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam.


Meer informatie en toegangskaarten

‘Opera Melancholica’ van OPERA2DAY is op woensdag 26 februari in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 32,50 en kunnen worden gereserveerd via de kassa (tel 072- 548 99 99, dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of via www.taqatheaterdevest.nl.