ALKMAAR - Op woensdag 26 februari opent de Jules Verne officieel het drinkwaterpunt op het schoolplein. Mevrouw wethouder Konijn-Vermaas en Druppie, de mascotte van JOGG Alkmaar, zijn aanwezig om de eerste bidon te vullen. Samen met 4 andere scholen in gemeente Alkmaar heeft Jules Verne subsidie ontvangen om een deel van het watertappunt te financieren. Daarnaast hebben ze een donatie gehad vanuit zusterstad Darmstad en heeft installatiebedrijf RENOVA belangeloos het watertappunt aangesloten.

We zijn heel blij met de plaatsing van het watertappunt, het past erg goed bij ons Vignet Gezonde school. Op school stimuleren we de kinderen om vooral water te drinken in plaats van zoete drankjes in pakjes. Naast het gezonde aspect houden we zo ook rekening met de portemonnee en ons milieu (we scheiden afval en verminderen de afvalberg). Aldus Ingrid IJsseldijk, directeur Jules Verne.

Naast het water drinken houdt de Jules Verne ook rekening met gezonde 10 uurtjes. De tussendoortjes zijn altijd fruit of snoepgroenten.

De subsidie voor de watertappunten komt van VWS, zij willen stimuleren dat er meer water wordt gedronken bij de jeugd. In gemeente Alkmaar gaan ook de scholen: IBS An Nasr, De Regenboog en de OBS Vinckhuizenschool een watertappunt plaatsen.