ALKMAAR - Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag. Op de route langs bijna 90 open monumenten in Alkmaar is veel te zien, te doen en te beleven, voor jong en oud. Er zijn 9 nieuwe locaties opengesteld en 9 monumenten zijn alleen te bezoeken met een (gratis) ticket. Tickets reserveren kan vanaf 22 augustus.

Tickets voor speciale monumenten

Negen monumenten in Alkmaar zijn alleen te bezoeken op afspraak. Het is een unieke kans om de rijk versierde stolp Eendracht maakt Macht in Oudorp, de opmerkelijke interieurs van het beroemde Huis met de Kogel, de statige burgemeesterswoning Huize De Dieu en de villa Huys Auerhaen in het centrum te bezoeken. U kunt ook de hoogte opzoeken in de toren van de Waag of op de zolders van de Ringersfabriek. In Koedijk is met een ticket de Lukaskerk te bezoeken en in Schermerhorn het Wilhelminagemaal en het prachtig ingerichte Noorderpolderhuis. Een ticket voor Het Kleinste Huisje is inclusief rondvaart door de Schermer.


Tickets zijn verkrijgbaar van dinsdag 22 augustus 12.00 uur tot donderdag 7 september 12.00 uur. Reserveren kan online of telefonisch (072) 548 99 99 van maandag t/m zaterdag 10.00-16.00 uur.

Ga voor het complete programma en tickets naar Open monumentendag Alkmaar