ALKMAAR - De Regiotaxi wordt in ieder geval in de gemeente Alkmaar vanaf 6 november 2017 weer kwispelend begroet. Onder andere Boomertje Bo (8) weet dat hij weer mee mag met zijn bazinnetje, mevrouw Fem Koops-Besse (82) uit Overdie. De gemeente Alkmaar wist het al snel vrij zeker vanuit de gedachte: Heb je naasten net zo lief als zij hun honden!

Boomertje Bo had op 1 januari 2017 de zak gekregen van de Regiotaxi. 6,5 Jaar had hij het recht om zittend in een draagtas mee te rijden. Maar dat mocht plotseling niet meer. Een strijdvaardig protest van zijn bazinnetje op Dierendag leidde al na minder dan vier weken tot de oplossing.

Op schoot in een draagtas

Overigens, Connexxion, de nieuwe vervoerder sinds 1 januari jl., bleek geen blaam te treffen. Managing Director, de heer P. Pietersen benadrukte dat de overgang van provincie naar gemeenten tot andere regels voor het contract had geleid. In dit geval gaat het om de Regiogemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH). Alkmaar is al akkoord gegaan, nu de andere regiopartners nog. En dan zijn behalve de gecertificeerde blindengeleide honden óók kleine honden, die in een draagtas passen, weer toegestaan om mee te reizen. De draagtas moet dan wel op de schoot van het baasje of bazinnetje worden geplaatst tijdens de rit.

En zo stappen dus weer blije hondeneigenaren met trouwe én in draagtassen blij kijkende viervoeters in de Regiotaxi. Dankjewel én ‘woefjewel’ voor de regiogemeenten!