Rijvereniging de Kennemerruiters uit Bergen, bestaat vanaf 1946 en handelt onder auspiciën van de KNHS. Het hippische evenement van formaat speelt zich af op de - oude voetbalvelden van BSV aan de Oudburghweg. We zijnontzettend blij met dit vlakke, greppelloze wedstrijdterrein voor de pony- en paardencombinaties. De wedstrijdcommissie zet een meer dan compleet dressuur- en springprogramma neer. Voorzitter Angele Bolten is er trots op dat ze vorig jaar ruim 460 starts uit geheel Noordholland hebben ontvangen.

Publiekstrekkers zijn op zondag de Bixie Jeugdrubriek dressuur en springen, een rubriek voor de jongste ponyruiters, die (mogelijk aan de hand van een begeleider,) hun prestaties laten zien aan een jury op een echte wedstrijd. Vele Anky`s zijn zo hun carrière gestart. Leuk is de BB-proef, speciaal voor jonge ruiters die zonder startkaart kunnen meedoen aan een officiële wedstrijd. Daarnaast is de spectaculaire Kür op muziek op zondag. Dit is een lust voor het oog. Extra rubriek is de afdelingsdressuur, een echt verenigingsonderdeel. Na het succes van vorig jaar is er weer een Springrubiek voor alle klassen op t hoofdterrein op Pinkster maandag uitgeschreven. Ons streven is om jong en oud sportief te verbinden door hun passie voor de paardensport bij het Concours Hippique van de Kennemerruiters.

Groots prijzenpakket
Dit jaar een bijzonder editie nl. de 50ste ! Wij gaan het groots aanpakken met een aansprekend prijzenpakket. Er komt een 50e Jubileumbokaal voor de winnaar (overall 2 dagen). Een bokaal voor de winnaar (overall) van de Kür op muziek. Daarbij mooie bijdragen van onze trouwe sponsors met veel originele prijzen in natura en cadeaubonnen. Dit geeft een grote meerwaarde aan het al zo bekende Concours Hippique Bergen en trekt veel deelnemers.

Wij menen ook de gemeente BUCH, waarin veel paardensportverenigingen gevestigd zijn, op de kaart te zetten als gemeente waarin de paardensport zich kan profileren. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van velen: de speciale wedstrijdcommissie, de opbouwploeg, juryleden, schrijfsters, onze vrijwilligers en vooral dankzij onze trouwe sponsors.

En natuurlijk de deelnemende ruiters en amazones.
Vanuit de KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, is de wedstrijd opengesteld. Dat wil zeggen dat iedereen met een geldige startpas voor winstpunten mag starten.

Beide dagen zullen de dressuurproeven B (beginnend) t/m Z2 (ZZ-licht bij de paarden de hoogste klasse-indeling) verreden worden. De deelnemers starten in de verschillende dressuurproeven, welke beoordeeld worden door juryleden van de KNHS. Alle deelnemers mogen 2 dressuurproeven en-of parcoursen rijden op beide wedstrijddagen. Hierdoor rijdt jong en oud naast elkaar. Een boeiend gezicht voor de toeschouwers. Voor starttijden verwijzen wij u naar: http://www.startlijsten.nl.

Op het hoofdterrein komt een gezellig strodorp waar ook een consumptietent staat, zodat u tijdens de lunch niet naar huis hoeft.

De toegang is op beide dagen gratis evenals het parkeren op het terrein.

Het enige dat van bezoekers gevraagd wordt is zich te houden aan de aanwijzingen van de parkeerwachten en het terrein schoon te houden, wij zijn immers te gast.

Nu nog mooi weer en het worden perfecte dagen!