ALKMAAR - Een instrument leren bespelen is goed voor de algehele ontwikkeling. Speciaal voor kinderen die willen ontdekken welk instrument het beste bij ze past is de cursus ‘Muziek iets voor jou?’.Vanaf januari maak je kennis met heel veel verschillende instrumenten; slagwerk, blaasinstrumenten, toetsen en snaarinstrumenten.

Als je tussen 6-10 jaar bent en nog niet weet welk instrument je het allerleukst vindt, doe dan mee aan de verkenningscursus ‘Muziek iets voor jou?’ Welke instrumenten zijn er allemaal? Op welk instrument zou je willen leren spelen? Je leert spelenderwijs allerlei instrumenten kennen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan basisvaardigheden om goed muziek te kunnen maken.De cursus bestaat uit 18 lessen op maandagmiddag van 17.00-18.00 uurAan het eind van de cursus weet je in ieder geval welk instrument je het allerleukst vindt.

Muziek maken is voor iedereen!
Bij Artiance kunnen jong en oud, beginnende en ervaren musici terecht voor de meest uiteenlopende muzieklessen. Ongeacht of je favoriete stijl nu klassieke, lichte-, pop- of wereldmuziek is.Het muziekonderwijs van Artiance is vooral gericht op samenspelen. Door samen muziek te maken, leer je van elkaar. Je wordt extra gemotiveerd om thuis te oefenen en het is ook nog eens hartstikke gezellig! Je kunt ook kiezen voor individuele lessen, daarnaast is er altijd een mogelijkheid om samen te spelen in een orkest, ensemble of pop-band. 1e en 2e jaar-leerlingen tot 12 jaar spelen gratis samen in de muziekclub, een orkest met allerlei instrumenten.

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden; je krijgt er kippenvel van, kan niet meer stil zitten, pinkt een traantje weg of wordt juist heel erg blij. Muziek is overal en het is nog veel leuker om zelf muziek te (leren) maken.

Artiance, Centrum voor de Kunsten, Canadaplein 3, Alkmaar

www.artiance.nl