ALKMAAR - Online shoppen is voor veel mensen een grote hobby. Je kunt vanuit je luie stoel door het uitgebreide assortiment van jouw favoriete winkel scrollen. Met één simpele druk op de knop is jouw nieuwe item besteld. Makkelijker kan bijna niet. Natuurlijk zijn er ook een aantal items waarbij online winkelen toch iets lastiger is. Denk bijvoorbeeld aan schoenen. Hoe vind je nou de perfecte maat en pasvorm zonder eerst te passen? In dit artikel lees je een aantal handige tips en belangrijke aandachtspunten om een miskoop te voorkomen. Online schoenen kopen wordt zo een fluitje van een cent!

Tip 1. Gebruik de maattabel
Het is natuurlijk essentieel om jouw schoenmaat te weten, maar vergeet niet dat de maatvoering per schoenenmerk kan verschillen. Maak daarom altijd gebruik van een maattabel. Vooral als het om buitenlandse maten gaat. Meet jouw voeten nauwkeurig op en kijk welke schoenmaat hier het beste bij past. Val je tussen twee maten in? Dan kun je beter kiezen voor de grotere variant en eventueel gebruik maken van een inlegzooltje.

Tip 2. Bekijk de modellen foto’s
Bekijk altijd de foto’s waarop het model de schoenen draagt. Hier kun je de vorm van de schoen namelijk veel beter op zien dan bij een standaard productfoto. Let op de hoogte en breedte van de neus, kijk hoe het valt rondom de enkel of kuit en ga na of de uitstraling je bevalt.

Tip 3. Let op het materiaalgebruik
Vergeet niet om te controleren van welke materialen de schoenen zijn gemaakt. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit en het comfort. Vaak staat er ook aangegeven of de binnenzool uitneembaar is. Dat is nuttige informatie als je er zelf andere (steun)zolen in wil dragen.

Tip 4. Lees de reviews
Bij sommige online winkels kunnen kopers een review achterlaten bij het product. Lees deze aandachtig door om meer te weten te komen over de maatvoering, pasvorm en het draagcomfort.

Tip 5. Kijk naar jouw favoriete merken
Als je het toch spannend vind om online schoenen te shoppen, kun je eerst kijken naar schoenenmerken die je al eens eerder hebt geprobeerd. Bij jouw favoriete merk weet je al beter welke maat de beste keuze is.

Tip 6. Check het retourbeleid en de levertijd
Lees het retourbeleid van een webshop goed door voordat je een bestelling plaatst. Bij Zalando is retourneren bijvoorbeeld geheel gratis. Mochten de nieuwe schoenen dan toch niet passen, kun je het pakketje gemakkelijk weer terugsturen of omruilen voor een andere maat. Check ook meteen wat de geschatte levertijd is om klachten over een te late levering te voorkomen