Als je een Alkmaarse ondernemer bent die zich lokaal of regionaal richt op klanten dan denken veel dat online marketing niet belangrijk voor hen is. Het tegenovergestelde is waar. Online marketing is een geweldige kans om meer klanten naar jouw onderneming te trekken. Wil jij meer potentiële klanten uit Alkmaar bereiken? En deins je niet terug voor online marketing? Pas dan deze 7 praktische tips toe voor direct resultaat.

Online marketing is nu een enorme kans voor Alkmaarse ondernemers
Het maakt niet uit of je net begint met je bedrijf of al jaren aan de weg timmert. Elke Alkmaarse ondernemer wil online professionaliteit uitstralen. Maar waar begin je? Met alleen een website ben je er nog niet.

Online marketing is juist ook interessant voor het lokaal of regionaal bereiken van potentiële klanten. Je kunt heel gericht ermee aan de slag met mooie targetingmogelijkheden. Wist je dat je de toeristen op het Waagplein kunt bereiken?

Zo zet je lokale marketing in voor direct resultaat
Jouw potentiële klanten willen snel, makkelijk en goed geholpen worden. Hun zoektocht begint tegenwoordig online. Met lokale online marketing bereik jij ze daar. Maar hoe pak je dat aan met weinig mensen en middelen? Ik help je graag op weg met deze snelle tips.

1. Maak een Google Mijn Bedrijf profiel
Begin met het maken van een profiel ook Google Mijn Bedrijf. Zorg dat je dit volledig inricht. Hierdoor wordt je bedrijf niet alleen vindbaar op Google Maps, ook wordt je website vermeldt in lokale zoekopdrachten. Het is geheel gratis.

2. Zet social media effectief in
Waarschijnlijk bezit je bedrijf social media kanalen. Wist je dat je ook locatietargetting kunt toepassen in je berichten? Gebruik in je berichten regionale hashtags en voeg je locatie toe. Populaire hashtags in Alkmaar zijn: #Alkmaar #AZalkmaar #alkmaarprachtstad #alkmaarcity #alkmaarcentraal

3. Plaats lokale of regionale content op je website
Help de stadsgenoot of toerist in zijn online zoektocht naar jouw bedrijf. Creëer pagina’s of blogs waar je uitgebreid ingaat op Alkmaar. Koppel dit vervolgens aan jouw dienstverlening. Zo ligt de volgende stap voor de hand: langsgaan bij jouw bedrijf.

4. Werk samen met andere lokale bedrijven
Ben je salonhouder? Werk dan samen met een kapper, nagelstyliste of beautysalon. Geniet eens van een behandeling en is het fijn? Schrijf dan een positieve review. Vertel jouw klanten waar ze goed worden verzorgd. Men zal grote waarde hechten aan jouw oordeel. En grote kans dat andere salons jou ook benoemen.

5. Meld je bedrijf aan bij verschillende Alkmaarse gidsen
Vroeger zorgde de Gouden Gids en de Telefoongids dat je vindbaar was. Tegenwoordig zijn er veel van dat soort gidsen online te vinden. Denk aan: Alkmaarprachtstad.nl, stadsgidsalkmaar.nl of alkmaarevents.nl. Meld je aan bij de gidsen die bij je passen.

6. Creëer lokale fans van je bedrijf
Iemand die op een verjaardag jouw bedrijfsnaam noemt is meer waard dan een dure advertentie. Creëer een lokale fanbase. Laat andere jouw services verkopen. Tip: zet een beloningssysteem in om van klanten ambassadeurs te maken.

7. Adverteer lokaal om snel zichtbaar te zijn
Voor adverteren heb je echt geen hoog budget nodig. Met een regionale campagne bereik je precies de mensen in de buurt én houd je de kosten laag. Probeer eens Google adverteren of een social media campagne. Gebruik daar wel het advertentieplatform voor de juiste inzichten.

Is het tijd voor jouw online zichtbaarheid?
Online opvallen als Alkmaarse ondernemer? Dan gaan bovenstaande tips je zeker helpen. Door elke keer marketing toe te passen ervaar je de kracht van online marketing. En laat je jouw bedrijf verder (online) groeien. Laat je me weten wat het oplevert?