ALKMAAR - Online criminaliteit is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook de vindingrijkheid van internetcriminelen wordt steeds groter. Het internet biedt criminelen nieuwe mogelijkheden. De gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en SeniorWeb willen inwoners bewuster maken van hun digitale kwetsbaarheid en hen weerbaarder maken tegen de risico’s van online criminaliteit. Daarom organiseren zij op zaterdag 23 april in de bibliotheek in De Mare van 11.00 tot 15.00 uur een informatiemarkt onder de noemer Online boeven de baas. Zodat je maatregelen kan nemen tegen online criminaliteit en je minder kans loopt om daar slachtoffer van te worden.

In de bibliotheek kun je verschillende stands bezoeken. Hier kun je op informele en laagdrempelige wijze informatie halen, je laten informeren en in gesprek gaan. Er zijn stands van de gemeente Alkmaar en de (digitale)wijkagent. En ook van de bibliotheek en SeniorWeb. Deze organisaties zetten zich in voor het digitaal vaardiger en weerbaarder maken van burgers.

Wil jij ook online boeven de baas worden? Kom op zaterdag 23 april naar de bibliotheek in De Mare en laat je informeren. Je kunt vrij binnenlopen tussen 11.00 en 15.00 uur.