ALKMAAR - Tijdens onze dienst op station Alkmaar kregen wij een melding van een conducteur. Er zat een man in zijn trein die niet aanspreekbaar zou zijn.

Aangekomen bij de trein zagen wij de desbetreffende man inmiddels met een fiets op het perron staan. De man kon ons geen geldig vervoerbewijs tonen, ook wilde hij in eerste instantie geen geldig identiteitsbewijs tonen. Na een vordering van een geldig identiteitsbewijs gaf de verdachte zich toch gew

onnen. Het viel ons op dat de fiets die de verdachte bij zich had op slot stond. Hij gaf te kennen dat de sleutel nog in de trein zou liggen.

Ons onderbuik gevoel zei anders. Hierop namen wij contact op met de conducteur die de melding deed. Hij was ondertussen vertrokken met de trein. Wij verzochten hem om aan reizigers in de trein te vragen of iemand een fiets miste. Al snel vond hij een reiziger die de fiets tot in detail kon omschrijven en waarvan de fiets inmiddels niet meer in de trein stond. Dit was voor ons reden om assistentie van Politie Alkmaar te vragen. Toen zij ter plaatse kwamen veranderde het verhaal van de verdachte ineens. De fiets was niet van hem en hij wist niet hoe hij aan de fiets was gekomen.

De politie heeft de verdachte aangehouden en overbracht naar het politiebureau.
De rechtmatige eigenaar van de fiets kon deze dezelfde dag nog ophalen!