ALKMAAR - In Alkmaar krijgen inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen automatisch een AlkmaarPas toegestuurd. Naast korting in heel veel winkels en een voucher voor bijvoorbeeld bioscoop en theater, staat er ook een tegoed op deze pas. Dit tegoed kan worden besteed op verschillende adressen in Alkmaar.

Extra tegoed voor kinderen

Bij inwoners met deze AlkmaarPas én kinderen van 4 tot en met 17 jaar, wordt nu een extra shoptegoed van
€ 57,- bijgeschreven speciaal voor de kinderen. Dit tegoed komt bovenop het al bestaande ‘Kinderen doen mee tegoed’ waar ze al recht op hebben.

wethouder Anjo van de Ven (OPA)
"Met de vakantie voor de deur en straks de start van het nieuwe schooljaar, hebben gezinnen veel meer uitgaven en dan komt dit extra tegoed goed van pas".

Met het shoptegoed kunnen onder meer kinderkleding, sport- en schoolspullen gekocht worden bij verschillende winkels in Alkmaar. Zo kan het shoptegoed worden besteed bij:
- Boekhandel Stumpel, Langestraat 24
- Decathlon (melden bij de klantenservice), Noorderkade 126
- Boekhandel Van der Meulen, Langestraat 87
- Dreamcatcher Vintage, Vijvertje 5
- ICT vanaf Morgen, Professor Van der Waalsstraat 3B,
- Kringloop Goedwerk, Zijperstraat 30
- Reshare Store, Achterstraat 36
- Primera, Magdalenenstraat 17A (bij Primera kan men met het shoptegoed cadeaukaarten aanschaffen voor onder andere en C&A en H&M)

Vrijwillige ouderbijdrage en Stadskids

In het schooljaar 2017/2018 kunnen de vrijwillige ouderbijdrage en de Brede School activiteiten van Stadskids ook met de AlkmaarPas worden betaald.

Automatisch bijgeschreven

Bij ouders met kinderen van 4 tot en met 11 jaar wordt het tegoed automatisch op de AlkmaarPas van één van de ouders gezet. Bij kinderen van 12 tot en met 17 jaar komt het shoptegoed automatisch op hun eigen AlkmaarPas.