ALKMAAR - Heeft u zaterdag 25 november nog een plekje vrij in uw agenda? Kom dan naar de Open Dag van het Regionaal Archief! De dag staat in het teken van de decembersfeer: Sinterklaas, Kerst, familie, gezelschapsspellen, cadeaus en speelgoed. Proef de feestsfeer door middel van foto’s, historische objecten en leuke activiteiten.

Heeft u zelf historisch speelgoed thuis? Neem het mee, dan vertelt speelgoedtaxateur Carita van Woerden van Pijkeren u er meer over. U kunt bovendien een kijkje nemen in de depots, achter deuren die normaal gesloten blijven voor bezoekers.

Bent u benieuwd hoe Sinterklaas er aan het begin van de twintigste eeuw uitzag, of welke gezelschapsspellen er gespeeld werden? Bekijk dan de tentoongestelde foto’s en objecten, zoals historische bordspellen. U kunt ook zelf (historisch getinte) spelletjes spelen bij de stand van Alkmaarse spellenspecialist De Spellentoren, die voor de gelegenheid aanwezig is. Wie weet kunt u al wat cadeau-ideeën opdoen voor de feestdagen! Zo is er een gloednieuw kwartetspel te koop, met mooie foto’s van Alkmaar in de IJzeren Eeuw.

Verder kunt u tijdens de Open Dag meer te weten komen over het Archief. In de depots bewaren we archieven uit tien gemeenten, van Castricum tot en met Texel. Maar wat wordt er precies bewaard? En wat kunt u zelf met al die archiefstukken doen? U kunt de hele dag rondkijken. Overal zijn archiefmedewerkers aanwezig die uw vragen graag beantwoorden. Zij kunnen u ook helpen met het vinden van informatie over uw voorouders, woning of woonplaats.

De deuren van het Archief zijn 25 november van 11.00 tot 16.00 geopend. Zie voor meer informatie regionaalarchief.nl/opendag, of houd de Facebookpagina van het Regionaal Archief Alkmaar in de gaten. Het Archief bevindt zich aan de Bergerweg 1 te Alkmaar.