HAARLEM, 15 december 2016 - Door heel Nederland worden er mooie acties op touw gezet om geld in te zamelen voor Serious Request 2016. Op 20 en 23 december organiseren de Noord-Hollandse vrijwilligers van het Rode Kruis de schaatsactie Skating for Air. De sportieve deelnemers trotseren de kou bij De Meent in Alkmaar en IJsbaan Haarlem om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kindersterfte als gevolg door longontsteking.

3FM Serious Request 2016 vraagt dit jaar aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan deze ziekte. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Met de opbrengsten van 3FM Serious Request kan het Rode Kruis longontsteking bij kinderen bestrijden. Dit doet het Rode Kruis enerzijds door longontsteking bij zieke kinderen te behandelen en anderzijds ook door te voorkomen dat ze ziek worden. Zo investeert het Rode Kruis bijvoorbeeld in antibiotica, maar ook voorlichting, waterfilters en vervoer om naar een lokale kliniek te kunnen gaan. Bij Skating For Air laten schaatsers zich sponsoren per rondje dat zij schaatsen. De opbrengst komt volledig ten goede aan Serious Request.

Er wordt geschaatst bij IJsbaan Haarlem op dinsdag 20-12-2016 van 19.30 tot 21.00 uur en bij de Meent in Alkmaar op vrijdag 23-12-2016 van 19.30 tot 21.00 uur. Er wordt ook gezorgd voor gezelligheid. Schaatsers kunnen zich nog steeds  aanmelden.

Meer informatie is te vinden op de officiële Facebookpagina